Biografie Belcim Bilgin (Naz – Vieti la rascruce)

0 1,567

Este o actriță turcă de origine kurdă, născută la data de 31 ianuarie 1983 în Ankara, Turcia.
Belcim este verișoara actriței Rojda Demirer (actrita care joacă rolul lui Neslihan in serialul Vieti la rascruce) și nepoata Șeicului Said care a început Rebeliunea Șeic Said. Conform propriei declarații, șeicul Said este fratele mai mare al bunicului tatălui ei.

A absolvit Liceul Anatolian Mehmet Emin Resulzade, iar în 2002 Belcim a început să studieze la Universitatea Hacettepe din Ankara, Departamentul Managementul Informației și al Documentelor. În acest timp, actrița, care dorea să fie actor de teatru încă din anii de liceu, l-a cunoscut pe celebrul actor Yilmaz Erdogan și s-a înscris la Atelierele Centrului Cultural Besiktas (BKM) unde el a predat.

În 2005, actrița a debutat în filmul “Kilometrul zero” unde a jucat rolul principal.
În 2006, Belcim Bilgin s-a căsătorit cu Yilmaz Erdogan. Cuplul s-a mutat în America în 2014 și s-au stabilit în Beverly Hills. Ȋn 2018 au divorțat.

Belcim a fost distribuită în mai multe roluri principale și a fost premiată cu premiul “Cea mai bună actriță” atât la Festivalul de Film Oaxaca (2012), cât și la Festivalul International de Film de la Milano (2014).

Filmografie:
2018 – Cebimdeki Yabancı (Banu)
2017 – Backstabbing for Beginners / Komplo (Nashim)
2017 – Rüzgar (Ece)
2017 – 7YÜZ (Gözde)
2016 – Ports of Call (Yvette Ketabdar)
2015 – 2016 -Kördüğüm (Naz)
2015 – Annemin Yarası (Nerma)
2014 – 9on (Meriç)
2014 – Çalsın Sazlar (Yasemin)
2014 – Sadece Sen (Hazal)
2013 – Kelebeğin Rüyası (Suzan Özsoy)
2012 – Sessiz
2012 – Gergedan Mevsimi
2011 – Kurtuluş Son Durak (Eylem)
2011 – Keşanlı Ali Destanı (Zilha)
2011 – Aşk Tesadüfleri Sever (Deniz Usman)
2009 – Güldünya
2008-2009 – Yol Arkadaşım (Figen)
2008 – Güz Sancısı (Nemika)
2007 – Dol (Taman)
2006 – Hatırla Sevgili (Defne Gürsoy)
2005 – Sıfır Kilometre

Obțineți actualizări în timp real direct pe dispozitivul dvs., abonați-vă acum.