Biografie Demet Evgar (Cemre – serialul Flăcările destinului)

844

Demet Evgar este una dintre cele mai talentate actrițe ale generației sale, cu un palmares impresionant care include producții de mare succes și numeroase premii și nominalizări. S-a născut pe 18 mai 1980 în Manisa, Turcia. Familia sa este de origine albaneză. Fratele ei, Yiğit Evgar este actor și cântăreț.

Și-a început cariera de actriță la 17 ani pe scena Teatrului Afsem din Manisa.
A absolvit Conservatorul din Istanbul, Departamentul de Teatru.

A fondat Teatrul Kilcik și atelierele de teatru “Pangar”, “Hata Yapım Atölyesi”, “Müşterek” și “Multi Arts Production”.

Actrița este într-o relație cu Levent Babataş

Filmografie
2019 – 2020 – Alev Alev (Cemre)
2018 – 2019 – Avlu (Deniz Demir)
2017 – Sofra Sırları (Neslihan)
2017 – Aşkın Gören Gözlere İhtiyacı Yok (Handan Soylu)
2017 – Aile Arasında (Solmaz)
2016 – 2017 – Vatanım Sensin (Kara Fatma)
2015 – Yok Artık (Ceyda)
2015 – Kötü Kedi Şerafettin
2013 – Sen Aydınlatırsın Geceyi (Yasemin)
2011 – Cast-ı Olan mı Var
2011 – Başlangıç (Duygu)
2010 – Vay Arkadaş (Nil)
2009 – Yahşi Batı (Suzan Van Dyke)
2009 – Masumlar (Başak)
2009 – Güneşi Gördüm (Havar)
2009 – 2014 – 1 Erkek 1 Kadın (Zeynep)
2007 – Gençlik Başımda Duman
2006 – Karanlıkta Makyaj (Seslendirme )
2006 – Erkekler Ağlamaz (Zeynep)
2006 – Bir Demet Tiyatro (Şermiye)
2005 – 2006 – Emret Komutanım
2005 – Beyza’nın Kadınları (Beyza Türker)
2005 – Banyo (Hülya)
2004 – Bütün Çocuklarım (Eyşan Kıroğlu)
2003 – Çınaraltı (Nilüfer)
2003 – Yuvam Yıkılmasın
2002 – Aslı İle Kerem (Yeliz)
2001 – Tatlı Hayat (Defne)

Piese de teatru
2019 – Hedda Gabler
2016 – Kozalar – Tiyatro Pangar
2016 – 39 Basamak – Kent Oyuncuları
2014 – Sait Faik – Maslak Show Center
2014 – Kral (Soytarım) Lear – Altıdan Sonra Tiyatro Pangar
2012 – Macbeth – Tiyatro Pangar
2009 – Cimri – Kent Oyuncuları
2006 – Ayşegül Hindistan’da – Tiyatro Kılçık
2006 – Anna Karenina – Kent Oyuncuları
2005 – Gece Mevsimi – Kent Oyuncuları
2003 – Aşk Çemberi – Kent Oyuncuları
Takanlar ve Takılanlar
Kadınlar da Savaşı Yitirdi

Premii
2018 – 37. Altın Kelebek Ödülleri – Cea mai bună actriță într-un serial de comedie (Sofra Sırları)
2018 – 37. İstanbul Film Festivali – Cea mai bună actriță (Sofra Sırları)
2018 – 23. Sadri Alışık Ödülleri – Cea mai bună actriță (Aile Arasında)
2017 – Direklerarası Tiyatro Ödülleri – Cea mai bună actriță (39 Basamak)
2017 – Yeküv Vasfi Rıza Zobu Tiyatro Ödülü – Cea mai bună actriță (39 Basamak)
2014 – 19. Sadri Alışık Ödülleri – Cea mai bună actriță în rol secundar (Sen Aydınlatırsın Geceyi)
2012 – Antalya Televzyon Ödülleri – Cea mai bună actriță într-un serial de comedie (1 Kadın 1 Erkek)
2010 – Altın Kelebek Ödülleri – Cea mai bună actriță într-un serial de comedie (1 Kadın 1 Erkek)
2010 – 1. İsmail Cem Televizyon Ödülleri – Cea mai bună actriță într-un serial de comedie (1 Kadın 1 Erkek)
2010 – 8. Tiyatro Ödülleri – Cea mai bună actriță a anului (Cimri)
2005 – Sadri Alışık Ödülleri – Cea mai bună actriță în rol secundar (Gece Mevsimi)
2005 – 10. Afife Tiyatro Ödülleri – Cea mai bună actriță a anului – Gece Mevsimi
2005 – Lions Ödülleri – Cea mai bună actriță în rol secundar – Gece Mevsimi

Obțineți actualizări în timp real direct pe dispozitivul dvs., abonați-vă acum.