Biografie Fahriye Evcen

2,632

Este o actrita turco-germana, nascuta pe 4 iunie 1986. Familia ei materna se trage din cerchezi, iar familia paterna sunt imigranti turci din Kavala, Grecia. Evcen s-a nascut in Solingen si a petrcut o perioada dificila in Germania cu familia ei in timpul copilariei. La varsta de 7 ani, cand Neo-nazistii germani au inceput sa arda casele turcilor din orasul Solingen, familia lui Evcen a tinut luminile casei lor inchise tot timpul.

In timp ce a fost intr-o vacanta in Turcia a luat parte in emisiunea lui Oya Aydogan, care apoi a introdus-o pe Evcen producatorului Ibrahim Mertoglu. In timp ce studia sociologia la Universitatea din Dusseldorf Heinrich Heine, a primit o oferta de a juca intr-un serial tv, astfel si-a terminat studiile si s-a mutat la Istanbul cu mama ei.

In 2008 dupa ce a jucat in serialul Yaprak Dokumu (2006-2008), Evcen s-a inscris la Universitatea Bogazici, unde a studiat istoria. Fahriye Evcen vorbeste fluent limba turca, engleza, germana si spaniola. Primul roman turc pe care l-a citit a fost “Calikusu”, carte care i-a fost facuta cadou de catre sora ei.

Cativa ani mai tarziu a jucat in serialul “Calikusu”(adaptat dupa acel roman), alaturi de Burak Ozcivit. Cei doi s-au indragostit si au fost impreuna timp de 4 ani, dupa care s-au casatorit pe 29 iunie 2017. Au impreuna un baietel pe nume Karan.

In 2006 Fahriye Evcen a jucat in mini seria “Hasret”. – Povestea este despre o mama care doreste sa isi aiba cei 6 copii sub acelasi acoperis. In (2006-2008) a jucat in serialul “Yaprak Dokumu”. In 2008 a jucat in filmul “Cennet. -Doi pacienti cu schizofrenie se imprietenesc intr-un rai imaginar unde nimic rau se poate intampla vreodata, doar pentru a realiza ca pentru a fi vindecati de starea lor ar insemna acceptarea realitatii dure a vietii. In 2008 a jucat in filmul “Ask Tutulmasi”, o comedie romantica.

In 2010 a jucat in filmul” Takiye”: Allah Yolunda”. In 2011 a jucat in filmul “Sinyora Enrika ile Italyan Olmak”. In 2011 a jucat in serialul “Yalanci Bahar”. In 2012 a jucat in filmul “Evim Sensin” alaturi de Ozcan Deniz. -Este vorba despre dragostea adevarata, care vine doar o data in viata, dar din pacate o boala teribila nu le da sansa de a fi fericiti impreuna.

In 2013-2014 a jucat in serialul ‘Calikusu” alaturi de Burak Ozcivit. In 2014 a jucat in serialul “Kurt Seyit ve Sura” alaturi de Kivanc Tatlitug si Farah Zeynep Abdullah. -Povestea de dragoste a lui Kurt Seyit, un ofiter de armata si Sura, o rusoaica. In 2015 a jucat in filmul “Ask Sana Benzer”. In 2017 a jucat in serialul “Olene Kadar”. In 2017 a jucat in filmul ” Sonsuz Ask” alaturi de Murat Yildirim.

Obțineți actualizări în timp real direct pe dispozitivul dvs., abonați-vă acum.