Biografie Funda Eryigit (Esra – Regina nopții)

0 1,024

Funda Eryigit este actriță turcă născută pe data de 6 noiembrie 1984 în Olanda.
A absolvit Facultatea de Relații internaționale, Departamentul Științe Politice în cadrul Universității din Istanbul și Conservatorul de Stat, Departamentul de Teatru.

S-a făcut remarcată încă de la debutul ei în serialul Canim Ailem ȋn anul 2008.
A jucat în multe filme și seriale de succes dar rolul care i-a adus popularitate și recunoaștere este cel al Esrei din serialul Regina nopții.

Frumoasa actriță este cunoscută și apreciată în Turcia și pentru rolurile jucate în piese de teatru de succes, care i-au adus numeroase premii.

A câștigat Premiul Sadri Alışık la categoria Cea mai bună actriță dintr-un muzical / comedie pentru rolul din piesa de teatru Sessizlik, jucată pe scena Teatrului național din Istanbul în sezonul 2012-2013.
În 2019 a câștigat numeroase premii pentru rolul chimistei Rosalind Franklin, cea care a adus contribuții importante la înțelegerea structurii ADN-ului, jucat în piesa Fotoğraf 51 pusă în scenă la Teatrul Cag Caliskur.

Filmografie
2020 – Hakan Muhafız
2018 – Can Kırıkları (Zeynep İnan)
2018 – Mehmed: Bir Cihan Fatihi (Evdokya)
2016 – Poyraz Karayel (3. Sezon) (Esra)
2016 – Gecenin Kraliçesi (Esra)
2015 – 2016 – Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz
2015 – Yok Artık (Filiz)
2015 – Undercover (Tümay)
2015 – Tereddut (Şehnaz)
2015 – Eksik (Melek)
2014 – Limonata (Nihal)
2014 – Karadayı 3. Sezon (Belgin)
2013 – Eski Hikaye (Türkan)
2012 – Uçurum (Pınar)
2011- İstanbul’un Altınları (Ayşegül Altın Açık)
2009 – Ev
2008 – İş Arıyoruz (Aslı)
2008 – 2009 – Canım Ailem (Seyhan)

Obțineți actualizări în timp real direct pe dispozitivul dvs., abonați-vă acum.