Biografia actorului Halit Ergenc (Sultanul Suleyman din serialul Suleyman Magnificul)

1,481

Halit Ergenc este unul dintre cei mai talentați actori ai Turciei.
S-a născut la data de 30 aprilie 1970 în Istanbul, Turcia. Halit este fiul actorului turc Sait Ergenc. Mama lui Ergenc era de origine albaneză.

A studiat la Universitatea Tehnică din Istanbul, Secția Inginerie marină. A absolvit Facultatea de Arte Plastice Mimar Sinan la Secția de Operă și teatru muzical. În timpul studenției Halit a lucrat ca operator PC iar apoi ca vocalist și dansator.

A debutat în teatru în anul 1996. A jucat în numeroase piese, filme și seriale de mare succes.
În România este cunoscut din serialele Suleyman magnificul, Patria mea esti tu, Aliye, Alegerea și O mie și una de nopți.

Filmografie
1996 – Tatlı Kaçıklar
1996 – Kara Melek
1997 – Böyle mi Olacaktı
1998 – Gurbetçiler
2000 – Ölümün El Yazısı
2000 – Hiç Yoktan Aşk
2001 – Dedem, Gofret ve Ben
2002 – Kumsaldaki İzler
2002 – Zeybek Ateşi
2002 – Azad
2002 – Zerda
2003 – Baba
2003 – Esir Şehrin İnsanları
2003 – Okul
2004 – Aliye
2005 – The Net 2.0
2005 – Babam ve Oğlum
2006 – Tramvay
2006 – İlk Aşk
2006 – Binbir Gece
2008 – Devrim Arabaları
2009 – Acı Aşk
2010 – Dersimiz: Atatürk (Atatürk)
2010 – Misafir
2011–2014 Muhteşem Yüzyıl
2016 – Ali ve Nino
2016-2018 – Vatanım Sensin
2016 – Ve Perde!
2017 – Istanbul Kirmizisi
2019 – Kasablanka
2019 – Ilk adım 1919
2020 – Babil
2021 – Mevlana Mest-i Ask

În 2009 Halit s-a căsătorit cu Berguzar Korel. S-au cunoscut pe platourile de filmare ale serialului “O mie și una de nopți”.

Obțineți actualizări în timp real direct pe dispozitivul dvs., abonați-vă acum.