Biografia actritei Meryem Uzerli (Sultana Hurrem din serialul Suleyman Magnificul)

1,683

Meryem Sarah Uzerli, născută pe 12 august 1983 în Kassel, Germania este actriță și model turco-germană care a ajuns foarte cunoscută datorită rolului Sultanei Hurrem pe care l-a jucat în serialul istoric “Suleyman magnificul” (2011-2013) pentru care a fost aclamată și a câștigat numeroase premii, printre care și Premiul Altin Kelebek.

Tatăl ei Hüseyin este turc iar mama ei Ursula este germană, așa că Meryem are dublă cetățenie. Bunica ei este din Croația. Limba ei maternă este germana dar vorbește fluent turca și engleza. Are doi frați mai mari, Danny și Christopher și o soră mai mare, Canan care este muziciană de jazz.

La Școala Freie Waldorf din Kassel, potențialul ei artistic a fost susținut de numeroase proiecte de teatru.
Din 2000 până în 2003 a studiat actoria la studioul Schauspiel Studio Frese din Hamburg. După absolvire a jucat în diverse producții germane. S-a mutat în Turcia în 2011, când i s-a oferit rolul Sultanei Hurrem în serialul “Suleyman Magnificul”.

Meryem este, de asemenea, model, a apărut pe coperta revistelor celebre Elle, Marie Claire, InStyle și a fost imaginea brandurilor L’Oreal, Sunsilk și Elidor.
În 2012 revista GQ Turcia a desemnat-o ‘femeia anului’.
Frumoasa actriță s-a lansat și în lumea afacerilor cu o gamă de produse cosmetice.

A fost într-o relație cu afaceristul Can Ateş timp de 1 an și jumătate (2012-2013). Cei doi au o fetiță împreună însă Can nu vrea să o recunoască, acest lucru și faptul că a înșelat-o este motivul despărțirii lor.
În 2014 a avut o relație cu Ozan Guven, actorul care a jucat rolul lui Rustem în serialul “Suleyman Magnificul”.

Filmografie
Filme

2008 – Menage A Trois
2008 – Jetzt vorbei
2009 – Das total verrückte
2009 – Wiedergeburt
2009 – The Line
2009 – Schulterblick
2009 – Lauf um deine Liebe
2009 – Sterne über dem Eis
2010 – Journey of No Return
2010 – Das ist ja das Leben selbst
2010 – Urbane Dater
2010 – Mara
2016 – Annemin Yarası
2017 – Cingöz Recai
2017 – Öteki Taraf
2019 – Kovan

Seriale
2008 – Ein total verrücktes Wochenende
2008 – Inga Lindström: Hannas Fest
2009 – Hayat
2010 – Der Staatsanwalt
2010 – Notruf Hafenkante
2010 – Ein Fall für zwei
2010 – Jetzt aber Ballett
2010 – WALF: We All Love Football
2011 – 2013 – Muhteşem Yüzyıl
2016 – Gecenin Kraliçesi
2016 – 2017 – Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz

Obțineți actualizări în timp real direct pe dispozitivul dvs., abonați-vă acum.