Biografie Kadir Dogulu (Alper – O singura privire)

1,914

Kadir Dogulu (nume întreg Abdulkadir Dogulu) este actor, model și prezentator turc. Are 37 de ani, s-a născut în 19 aprilie 1982 în Mersin, Turcia într-o familie cu cinci copii.
A absolvit Facultatea de Gastronomie în cadrul Universității Okan. Înainte de a deveni actor a lucrat ca barman, chelner, bucătar, a făcut cursuri de gastronomie și a vizitat orașele Barcelona și Roma unde a participat la diferite degustări de produse culinare. La întoarcerea în Turcia, s-a angajat la House Cafe unde a lucrat timp de doi ani ca manager.

Kadir a cunoscut-o pe cântăreața Hande Yener prin intermediul fratelui său Kemal Dogulu, care era stilistul ei. La scurt timp au devenit iubiți iar relația lor a durat 3 ani (în perioada 2007-2010). Împreună au fost asociați la cafeneaua House Cafe în Ortaköy. Kadir a fost impresarul lui Hande pentru o perioadă și a apărut în videoclipul piesei sale “Romeo”, după care a început să primească oferte de a juca în seriale.

A debutat în actorie în anul 2010 cu un rol principal în Küçük sıralar, o adaptare după serialul american Gossip girl, alături de Merve Boluğur, Burak Özçivit și Sinem Kobal. Au urmat alte seriale care au avut un succes răsunător printre care: Un destin la răscruce (Fatih Harbiye), O singură privire (Bana Sevmeyi Anlat) și Kosem, seriale care au fost difuzate și în România.

În anul 2014 Kadir a prezentat concursul Miss Turcia și competiția X Factor.

Carismaticul actor iubește natura și spoturile nautice și practică echitația și parașutismul. Este fanul echipei Fenerbahçe, îi place să citească și are o colecție impresionantă de ceasuri de mână.

Kadir a cunoscut-o pe soția sa Neslihan Atagul pe platourile de filmare ale serialului “Un destin la răscruce”. Cei doi s-au îndrăgostit de la prima vedere. În noiembrie 2015 s-au logodit și în iulie 2016 s-au căsătorit pe malul Bosforului, într-o locație încântătoare. Kadir și Neslihan formează unul dintre cele mai frumoase și îndrăgite cupluri din Turcia.

Filmografie
2010 – Küçük Sırlar (Ali Erarslan)
2011–2013 – Pis Yedili (Güney Samyeli) 
2013 – Bir Hikayem Var (Mert)
2013–2014 – Fatih Harbiye (Macit Arcaoğlu)
2015 – Sevdam Alabora (Gökhan)
2015–2016 – Muhteşem Yüzyıl Kösem (Mehmed III Giray)
2016–2017 – Bana Sevmeyi Anlat (Alper Eren)
2018 – Babamın Günahları (Ozan Dikmen)
2018 – Vuslat (Aziz )


Obțineți actualizări în timp real direct pe dispozitivul dvs., abonați-vă acum.