Biografie Nurgul Yesilcay (Yasemin – Dragoste si pedeapsa)

1 2,644

Nurgul Yeşilçay este o actriță turcă născută la data de 26 martie 1976 în orașul Afion, Turcia.
A studiat actoria la Universitatea Anadolu in Eskişehir si a debutat pe scenă în piese de teatru, unde a avut și roluri în piese importante precum Ophelia in piesa Hamlet si Blanche Dubois în “Un tramvai numit dorință”.

În anul 2001 a debutat pe micile ecrane cu serialul Cascada (Șellale). A jucat în multe filme și seriale de mare succes care au propulsat-o în rândul celor mai talentate și apreciate actrițe din Turcia.

Premii
2005 – Premiul pentru cea mai bună actriță în cadrul Festivalului de film Adana Altın Koza pentru rolul jucat în filmul Egreti Gelin
2007 – Premiul Sadri Alışık și Premiul ÇASOD la categoria cea mai bună actriță pentru rolul din filmul Adem’in Trenleri
2008 – Premiul pentru cea mai bună actriță în cadrul Festivalului de film Altin Portakal pentru filmul Vicdan.

Nurgul Yeşilçay a apărut pe copertele revistelor celebre InStyle, Elele, Esquire, Favori Altin, Cosmo Life și a jucat în spoturi publicitare pentru branduri ca: Pastel Cosmetic, Mavi Jeans, Tivibu iar în anul 2018 a făcut parte din juriul concursului Geleceğin Starı.

Este cunoscută publicului român din serialele Kosem, Dragoste și pedeapsă, Gulperi și Furtună pe Bosfor.

S-a căsătorit cu actorul Cem Ozer în anul 2004 iar în anul 2010 cuplul a divorțat. Are un băiat pe nume Osman Nejat născut în 2005.

Filmografie
Filme

2001 – Şellale
2002 – Mumya Firarda
2003 – Asmalı Konak: Hayat
2004 – Anlat İstanbul
2005 – Eğreti Gelin
2007 – Adem’in Trenleri
2007 – The Edge of Heaven
2008 – Vicdan
2009 – 7 Kocalı Hürmüz
2011 – Çınar Ağacı
2013 – Aşk Kırmızı
2013 – Şanzelize Hırsızı
2014 – Gece
2014 – Pek Yakında
2015 – Köstebekgiller: Perili Orman
2016 – İkinci Şans
2017 – Beautiful Jinn (Güzel Cin)

Seriale
1998–2001 İkinci Bahar
2001 90-60-90
2002–2003 Asmalı Konak
1995–2007 – Reyting Hamdi
2004–2005 – Melekler Adası
2005–2006 – Belalı Baldız
2006–2008 – EzoGelin
2010–2011 – Aşk ve Ceza
2011–2012 – SensizOlmaz
2012 – Sultan
2013 – İşlerGüçler
2013 – GalipDerviş
2013 – Bebek İşi
2014 – Cinayet
2014–2017 – Paramparça
2016–2017 – Muhteşem Yüzyıl: Kösem
2018–2019 – Gülperi

Obțineți actualizări în timp real direct pe dispozitivul dvs., abonați-vă acum.