Biografie Oyku Gurman (Asiye – serialul Lacrimi la Marea Neagra)

2,334

Oyku Gurman este actriță și cântăreață de muzică pop și flamenco.
S-a născut în Istanbul în 4 august 1982 și și-a început educația muzicală la o vârstă fragedă. A absolvit Liceul de Arte Plastice Pera și Conservatorul de Stat, Universitatea Tehnică din Istanbul. În paralel a luat lecții private de vioară și canto.

A interpretat ca solistă în diferite ansambluri flamenco și orchestre școlare. În perioada 2007-2010 a cântat în formația Öykü ve Berk alături de fratele ei geamăn. Albumele lor Kısmet (2007) și Iki Arada (2009) au fost foarte apreciate și le-au adus numeroase premii. În anul 2011 și-a început cariera solo și a lansat încă două albume: Bir Başka și Bitti Rüya.

În 2008 Oyku Gurman a prezentat emisiunea Boyalı Direk care de asemenea a avut mare succes.

Actrița cântă melodiile de pe coloana sonoră a serialului Lacrimi la Marea Neagră, apreciate atât de fanii muzicii cât și de fanii serialului.
Pentru rolul din acest serial Oyku a primit premiul pentru Cea mai bună actriță în rol secundar.

Referitor la personajul Asiye pe care îl interpretează, actrița a spus într-un interviu: “Sunt o regină a mimicii. Am talent, dar ca să îl pun în valoare am nevoie de un astfel de personaj; vreau ca publicul să descopere și partea mea amuzantă, distractivă, vorbăreață și hiperactivă care nu se poate arăta când cânt. Cred că de la emisiunea Boyalı Direk nu am mai putut să arăt lumii cum sunt eu de fapt. Personajul Asiye mi-a deschis această ușă.”

Filmografie:
2018 – Sen anlat Karadeniz (Asiye)
2014 – Aşk zamani (Zeynep Korkut)
2014 – Urfalıyam Ezelden (Ceylan)
2004 – Türkü Film

Oyku s-a căsătorit cu cântărețul Yavuz Bingöl în 2015. Opt luni mai târziu cei doi s-au despărțit iar acum actrița este într-o relație cu Fatih İçmeli.

Obțineți actualizări în timp real direct pe dispozitivul dvs., abonați-vă acum.