Biografie Sinan Tuzcu (Mustafa – serialul Lacrimi la Marea Neagra)

0 1,664

Actorul Sinan Tuzcu s-a născut în Gaziantep, Turcia în 10 iulie 1977.
A absolvit Facultatea de Teatru în cadrul Universității Mimar Sinan după care a studiat actoria în Londra timp de 1 an. Acolo a lucrat la Teatrul Arcola ca supraveghetor de scenă, electrician, etc.

A debutat pe scena Teatrului național din Ankara și a fondat Studioul de arte Ankara Sanat Atolyesi în anul 1998, unde a lucrat timp de 5 ani.

Sinan Tuzcu a devenit cunoscut pentru rolul din serialul Ihlamurlar Altında (2005) în care a jucat alături de Tuba Büyüküstün și Bulent Inal. În 2007 a jucat în producția turco-americană Uragit Hazinesi.

Pe lângă cariera de actor este și scenarist, scriitor și prezentator radio.

Are 1,86 metri înălțime, 78 de kg și este zodia rac.

Filmografie
İnşaat (2003)
The Net 2.0 (2005)
Ihlamurlar Altında (2005)
Kabuslar Evi: Seni Beklerken (2006)
Pazar – Bir Ticaret Masalı (2007)
Çemberin Dışında (2007)
Mavi Gözlü Dev (2007)
Elveda Rumeli (2007–2008)
Adanalı (2008)
Nefes (2009)
Altın Kızlar (2009)
Orada (2009)
Yol Arkadaşım (2008–2009)
Ask ve Ceza (2009–2010)
Veda (2010)
Görüş Günü Kadınları (2013)
Aşk Ekmek Hayaller (2013)
Urfalıyam Ezelden (2014; scenarist)
Kaderimin Yazıldığı Gün (2014–2015)
Kehribar (2016; scenarist)
Saruhan (2016)
Arka Sokaklar (2017)
Sen Anlat Karadeniz (2018)

Sinan Tuzcu a fost căsătorit cu actrița Dolunay Soysert în perioada 2006-2016.

Obțineți actualizări în timp real direct pe dispozitivul dvs., abonați-vă acum.