Biografie Ugur Cavusoglu (Genco – Lacrimi la Marea Neagra)

0 1,191

Uğur Çavușoğlu s-a născut pe 12 martie 1967 în Artvin, Turcia într-o familie de fermieri. Numele său complet este Ahmet Uğur Çavușoğlu.
A studiat fizica la Universitatea Tehnică Karadeniz și a urmat cursurile Universității Bilkent, Facultatea de Muzică și Arte, Departamentul de Teatru iar după absolvire a început să lucreze la Teatrul Van și la Teatrul de Stat din Ankara.

Uğur Çavușoğlu continuă să lucreze la Teatrul de Stat din Ankara, joacă de asemenea în lungmetraje și seriale iar pe lângă cariera de actor, este și poet. A publicat cartea de poezii “Kadın : Şah. Erkek : ?..” care înseamnă “Femeia: Șah. Bărbatul:?..”. Multe dintre scrierile și poeziile sale au fost publicate în revista Deve Dergisinde.

În privința hobby-urilor sale, actorul a spus într-un interviu că e interesat de fotografie, îi place să se ocupe de întreținerea grădinii și e muzician de nivel semi profesionist, cântă la chitară și pian.

Filmografie
2019 – Sen Anlat Karadeniz (Genco)
2018 – Ege’nin Hamsisi (Sevket)
2018 – Dip (Nebi Noyan)
2018 – Babamın Kemikleri (Ragıp)
2017 – Meryem (Yurdal Sargun)
2016 – Hayat Sevince Güzel (Salih Toprak)
2015 – Bir Sevda İşi (Yasin)
2013 – 2014 – Osmanlı Tokadı (Doğan Bey)
2011 – 2013 – Umutsuz Ev Kadınları (Eczacı Kadri)
2011 – Eş Ruhumun Eş Zamanı
2010 – 2011 – Dürüye’nin Güğümleri (Duran Ağa)
2008 – 2013 – Unutma Beni (Selçuk)
2008 – Beni Unutma ) (Hasan)
2007 – Zeynep’in Sekiz Günü (Şef)
2007 – Yersiz Yurtsuz (Doktor Ali)
2007 – Parmaklıklar Ardında (Süleyman Şahn)
2006 – Hayat Türküsü (İsmal)
2005 – Ateşli Topraklar (Doğan Çakıroğlu)
2004 – Bir Dilim Aşk (Deniz)
2001 – Savunma
2000 – Devlerin Aşkı
2000 – Cebimde Çok Küçük Elma Var
2000 – Ben Unutma (Gazeteci)
1999 – Kara Kentin Çocukları (Sertan)
1998 – Sıcak Saatler (Çolak Nedim)
1998 – Her şey Çok Güzel Olacak (Suat)
1998 – Ateş Dansı (Orhan)
1996 – Yaban
1996 – Kış Çiçeği (Yüksel)
1996 – 80. Adım
1995 – Sahte Dünyalar (Ümit Okay)

Obțineți actualizări în timp real direct pe dispozitivul dvs., abonați-vă acum.