Biografia actriței Zehra Yilmaz (Betul – Inimă rănită)

2,158

Actrița Zehra Yilmaz s-a născut pe 30 iulie 1994 în Anamur, Turcia. Când ea avea vârsta de 4 ani, părinții ei s-au mutat în orașul Baku din Azerbaidjan. Zehra a copilărit acolo și a urmat cursurile Colegiului Rus de Arte. La 17 ani s-a mutat în Istanbul pentru a-și continua studiile.
A absolvit Universitatea Marmara, Departamentul Radio, Televiziune și Cinema și a primit lecții de actorie la Atelierul de actorie Cüneyt Sayıl.
Frumoasa actriță vorbește fluent turca, azera, rusa și engleza.

Zehra și-a făcut debutul în actorie în anul 2016 cu rolul personajului Rana din serialul Valurile vietii (Bodrum Masali). A urmat producția Kara Yazı după care a interpretat rolul Melisei Soyer în serialul Lacrimile cerului (Cennet’in Gözyaslari).

În 2019 s-a făcut remarcată în serialul Dragoste si secrete (Kimse Bilmez) în care interpretează rolul lui Tugce iar în 2020 a fost cooptată în distribuția serialului Gencligim Eyvah în care dă viață personajului Çağla.

Și-a făcut debutul cinematografic cu filmul Baba parasi. A urmat rolul lui Betul în serialul Inimă rănită (Kalp yarasi) și a apărut în câteva episoade din seria Kurulus Osman ca Selvi Hatun. Cel mai recent proiect al ei este seria Gul masali.

Zehra Yılmaz este logodită cu cântărețul turc de muzică pop Cem Belevi.

Filmografie
2016 – Bodrum Masali
2017 – Kara Yazı
2017-2018 – Cennet’in Gözyaslari
2019 – Kimse Bilmez
2020 – Gençliğim Eyvah
2020 – Baba Parası
2021 – Zoraki Misafir
2021-2022 – Kalp yarasi
2022 – Kurulus Osman
2022 – Canım Dayım
2022 – Gul masali

Obțineți actualizări în timp real direct pe dispozitivul dvs., abonați-vă acum.