Vietăți vechi de pe pământ care încă sunt în viață

958

Este dificil de determinat datele cu exactitate, însă aceste 10 creaturi și plante sunt printre cele mai perseverente viețuitoare ale Pământului.

1, Albatrosul Sălbatic : în jur de 68 ani

Wisdom, cel mai in varsta albatros sălbatic, anul acesta a implinit 68 de ani. Din momentul in care a fost luat in evidentă in anul 1956. Albatrosul Laysan a înregistrat peste 5 milioane de kilometrii de zbor, de 6 ori distanta pana la luna si inapoi. Intre migrarile oceanice, zburatoarea se intoarce in fiecare toamna la Refugiul Național pentru Animale Sălbatice Midway Atoll din Statele Unite pentru a-și crește puii. Albatrosul de-a lungul vietii a supravietuit un Tsunami si a depus in jur de 30 – 40 de oua.

2, Broasca Țestoasă : în jur de 187 ani

Jonathan, iubita locuitoare a St. Helena, o mica insula din Atlanticul de Sud, a fost născut în jurul anului 1832. Gigantul reptilian provine din arhipelagul Seychelles, Oceanul Indian, dar a fost facut cadou atunci Guvernatorului din insula St. Helena in anul 1882. Țestoasa se gaseste si in zi de azi tot pe proprietatea guvernatorului, acompaniat de alte 3 țestoase gigante si vizitat frecvent de oameni.

3, Trandafirul înflorit : în jur de 1,200 ani

Tufisul de trandafiri se crede a fi înființat de Regele Ludovic I Cel Pios in anul 815 în Germania. Arbustul crește alături de catedrala catolică dedicată Sfintei Maria in Hildesheim, sat medieval faimos pentru bisericile sale antice. Pe lângă frumusețea și vârsta sa, planta prezintă o rezistența uimitoare, in timpul celui de-al doilea razboi mondial catedrala a fost bombardata si lasata in ruine insa tufisul acesta de trandafir a scapat nevatamat. Are peste 30 de metrii inaltime si se poate vizita oricand, sfarsitul lunii Mai sau inceputul lunii Iunie este perioada cea mai perfecta deoarece atunci infloreste.

4, Arborele sacru Bodhi : în jur de 2,300 ani

Smochinul sub care calugarul Siddhartha Gautama a cautat iluminarea in India este de mult disparut, insa o taietura din el a fost transportată de un devotat Regal către Sri Lanka in anul 250 î.Hr, unde a fost plantat si devenit unul dintre cei mai venerati copaci din lumea budista, si de asemenea este cel mai vechi copac , cu o plantare înregistrată în istorie.

5, Măslinul care inca face măsline : în jur de 2,500 ani

Nu se stie sigur daca acest măslin a fost plantat de om sau natura, insa istoria spune ca acest maslin are intre 2500 si 3000 de ani de cand a luat viata pe Insula Mediteraneana din Creta, care până în prezent produce o recoltă anuală de măsline.

Obțineți actualizări în timp real direct pe dispozitivul dvs., abonați-vă acum.