De ce sarea de masă nu este sarea perfecta pentru condimentarea fripturilor

934

În general se aude că condimentarea fripturilor doar cu sare este cea mai bună soluție. Deși există excepții, cum ar fi folosirea marinărilor pentru bucățile mai dure, fripturile de calitate superioară au nevoie, de obicei, doar de un strop bun de sare pentru a le amplifica gustul bogat, de carne de vită. Sarea face mai mult decât să adauge sărare; ajută la reținerea umidității, asigurând mușcături suculente, și îmbunătățește umami, acea profunzime savuroasă caracteristică cărnii de vită de înaltă calitate. Astfel, sărarea fripturii ar trebui să fie întotdeauna pasul inițial în timpul gătitului.

Atunci când întinzi mâna după sare, instinctul ar putea fi să apuci salerul de masă, dar aceasta nu este cea mai bună alegere pentru asezonarea fripturilor. În ciuda omniprezenței sale, sarea de masă nu se potrivește în bucătărie și puțini bucătari experimentați ar susține utilizarea ei. Fiecare aspect al sării de masă, de la aromă până la mărimea granulelor, este nepotrivit pentru asezonarea fripturilor. Din fericire, există o alternativă superioară, ușor de procurat și cu un buget accesibil.

Dezavantajele sării de masă
Sarea de masă, numită și sare granulată, este standardul în saltierele din întreaga lume. Cu toate acestea, prelucrarea sa grea prezintă dezavantaje semnificative pentru aplicațiile culinare. Produsă prin spălarea sării din minele subterane pentru a elimina oligoelementele, sarea de masă este apoi uscată în cristale fine și uniforme. În timp ce acest lucru se poate potrivi shakerelor, se dovedește a fi o provocare pentru stropirea uniformă cu mâna, în special pe fripturi.

Principala problemă cu sarea de masă constă în aroma sa. Este cel mai dens tip de sare, cu 19 grame pe lingură, față de cele 10 până la 15 grame tipice pentru sarea de mare și sarea kosher. În plus, sarea de masă conține iod și agenți antiaglomeranți. Deși iodul este esențial, adăugarea sa la sare conferă un gust aspru, metalic. Condimentarea fripturilor cu sare de masă riscă să le copleșească aroma naturală cu note neplăcute de sare și metalice.

Alternative mai bune pentru asezonarea fripturilor

În loc de sarea de masă, optați pentru sarea kosher atunci când asezonați fripturile. Găsită cu ușurință în majoritatea magazinelor alimentare, sarea kosher este preferată de bucătarii profesioniști pentru versatilitatea și aroma sa superioară. Clorură de sodiu pură, îi lipsesc agenții antiaglomeranți și iodarea care se găsesc în sarea de masă, asigurând un profil de gust mai curat. În plus, cu o densitate cuprinsă între 10 și 15 grame pe lingură, sarea kosher oferă o aromă sărată mai puțin intensă.

Boabele grosiere de mărime medie ale sării kosher facilitează stropirea ușoară, permițând un control precis al condimentării fripturii. Prin sărarea cărnii înainte de gătire, umiditatea este atrasă la suprafață și apoi reabsorbită, rezultând fripturi mai suculente. Cu reputația sa culinară și caracterul său practic, sarea kosher se evidențiază ca fiind cea mai bună alegere pentru asezonarea fripturilor la perfecție.

Obțineți actualizări în timp real direct pe dispozitivul dvs., abonați-vă acum.