Descoperiți cum un strop de sare distruge amărăciunea prea puternică a cafelei tale

920

Uneori, o ceașcă de cafea se poate înclina prea mult spre amărăciune, lăsându-vă cu o experiență mai puțin plăcută, chiar și cu cele mai bune boabe și echipamente. În loc să vă resemnați să vă scurgeți cafeaua, există un remediu simplu: un strop de sare. Poate părea neconvențional, dar este o tehnică cu rădăcini în diverse culturi de cafea, de la regiunile de coastă europene până în Vietnam. Așadar, data viitoare când cafeaua dumneavoastră nu se ridică la nivelul așteptărilor, încercați acest truc străvechi.

Știința din spatele puterii de blocare a amărăciunii de către sare
Capacitatea sării de a atenua amărăciunea cafelei constă în modul în care papilele noastre gustative interpretează diferite arome. Atunci când întâlnim amărăciunea, cum ar fi în cafea, anumiți receptori de pe limbă reacționează, semnalând creierului nostru că gustăm amărăciunea. Cu toate acestea, atunci când se introduce sarea, ionii de sodiu interacționează atât cu receptorii de sare, cât și cu cei de amăreală, interceptând în esență o parte din compușii amari și reducând percepția noastră de amărăciune.

În plus, un studiu publicat în CHIMIA International Journal for Chemistry sugerează că sarea ne poate spori percepția altor arome, inclusiv a dulceții. Acest lucru înseamnă că adăugarea de sare poate ajuta la echilibrarea profilului general de aromă al cafelei, în special dacă o savurați cu o notă de dulceață, cum ar fi laptele, crema de frișcă sau zahărul.

Cât de multă sare să adăugați
Cheia este moderația și ajustarea în funcție de preferințele dumneavoastră în materie de gust. Pentru o singură ceașcă de espresso, începeți cu un mic vârf de cuțit de sare direct în ceașcă. Gustați și ajustați după cum este necesar, adăugând puțin mai mult dacă amărăciunea persistă.

Dacă preparați o oală mai mare de cafea cu filtru, puteți urma metoda Alton Brown, care sugerează să adăugați ¼ linguriță de sare Kosher pentru fiecare 12 linguri de cafea măcinată. Alton a preferat să adauge sarea direct în zaț înainte de a prepara cafeaua, dar amestecând-o în ceașcă mai târziu funcționează la fel de eficient.

Nu uitați, scopul nu este de a face cafeaua sărată; sarea ar trebui doar să contracareze subtil amărăciunea fără a fi detectabilă în mod evident. Dacă cafeaua începe să aibă un gust sărat, probabil că ați adăugat prea multă sare. Din păcate, excesul de sare nu poate fi filtrat, așa că procedați cu prudență pentru a evita să exagerați.

Obțineți actualizări în timp real direct pe dispozitivul dvs., abonați-vă acum.