Doctorul Minune episodul 44 (rezumat) Ferman trebuie sa concedieze trei rezidenti

4,202

Ezo vrea să plece de acasă pentru ca să nu o găsească persoanele pe care le trimite mama ei după ea. Ali o întoarce din drum. Ea îi povestește că a fost diagnosticată la 12 ani și de atunci are zile în care este plină de viață și zile în care este deprimată încât nu poate să facă nimic. Nu are nici un prieten din cauza afecțiunii ei. Ali îi zice că vrea să fie amicul ei și că se vor sprijini unul pe celălalt. Ezo îl roagă să îi permită să stea la el câteva zile iar Ali acceptă. Nazli este șocată când află.

Spitalul Berhayat are probleme financiare iar Ferman care este noul șef al departamentului de chirurgie, trebuie să concedieze trei dintre rezidenții săi.
Ferman și Tanju întâmpină dificultăți în alegerea rezidentului care va rămâne fiindcă fiecare are plusurile și minusurile lor. Cel mai puternic candidat este Ali dar el are probleme de comunicare și poate oricând să facă o criză în timpul operației. Tanju propune să îl lase singur la o operație, fără un profesor care să îl asiste, ca să vadă cum se descurcă.
Ali este foarte încântat că își asumă întreaga responsabilitate pentru un caz pentru prima dată.
Pe ceilalți trei, Ferman îi trimite la camera de gardă, la un pacient cu o rană ușoară.
Pentru moment, nu știe nimeni că se vor face concedieri iar cei trei rezidenți sunt geloși pe Ali. Decid să îi facă mai multe analize pacientului lor, Efe, un bătrânel, în căutarea de o boală mai complicată de tratat, ca să nu rămână în urma lui Ali.
La urmă se dovedește că Efe are cancer.
Rezidenții îl conving pe Ferman să le permită lor să îl opereze. 
Chiar înainte de operație, Gulin află că trei rezidenți vor fi concediați și le spune.
Toți sunt foarte supărați crezând că deja l-au ales pe Ali să rămână. În timpul operației află că Efe a făcut metastaze și amână operația până când vor decide intervenția cea mai potrivită. Deși sunt deprimați că își vor pierde locul de muncă, decid să facă tot posibilul pentru a-l salva pe ultimul lor pacient. Studiază cazul împreună iar următoarea zi îl operează și îndepărtează cu bine tumoarea.

Pacienta lui Ali este o bătrânică cumsecade. Are cancer la gât și în urma primelor analize, Ali îi dă speranțe că se va putea hrăni singură după operație. Puțin mai târziu însă, află că de fapt tumoarea este mai mare decât credea și că va fi hrănită printr-un tub, tot restul vieții. Deoarece Ali are dificultăți de comunicare, îi cere ajutorul lui Ferman. Femeia este distrusă și nu vrea ca Ali să o opereze dar Ferman o convinge spunându-i că dacă există o șansă cât de mică pentru ca ea să se poată hrăni singură, doar Ali o poate găsi.

Seara când se întoarce acasă, Ali este plăcut surprins că noua lui colegă de apartament nu a făcut nici o modificare.
Se pune să studieze și să lucreze pentru operația pacientei sale dar fiindcă este o petrecere la cafeneaua din apropiere, nu se poate concentra din cauza zgomotului. Atunci Ezo merge și îi roagă să oprească muzica dar se termină cu scandal și este arestată. Ali îl sună pe Adil și îi cere ajutorul. Ezo este eliberată. Adil este șocat când o cunoaște și află că nu este prima dată când este arestată.
Fiindcă a stat la secție toată noaptea pentru Ezo, Ali nu s-a putut pregăti pentru operație.
Următoarea zi, Adil îi zice lui Ferman că prietena lui Ali este o scandalagioaică și trebuie să îl scape de ea dar Ferman îi zice să îi permită lui Ali să își facă propriile greșeli.

În timpul operației, Ali găsește o soluție dar intră în panică fiindcă este obosit și se teme că va face ceva greșit. Iese afară din sala de operații spunând că nu poate să o facă. Colegii lui merg imediat să îl ajute. Tanju îi spune lui Ferman să ia un rezident și să continue el operația. Atât Ferman cât și rezidenții refuză, spunând că operația este a lui Ali.
Ali le spune că în timp ce studia cazul, a aflat de o procedură nouă care s-a făcut în alt spital, pe care ar putea să o facă acum. Tanju și Ferman nu știu despre acea procedură și sub coordonarea lui Ali, continuă ei operația. Îndepărtează tumoarea fără complicații iar pacienta va putea să mănânce.
Cu toate acestea, se consideră că Ali a dat greș la prima lui operație. Tanju decide să îi testeze în continuare pe toți rezidenții, în condițiile cele mai grele.
Tanju îi cere și lui Selvi să concedieze unul dintre asistenții ei. Când află lucrul acesta, Gunes demisionează pentru a-și urma visul de a deveni actor.

Obțineți actualizări în timp real direct pe dispozitivul dvs., abonați-vă acum.