“Doctorul Minune” Serialul Care A Devenit Hit Internațional Cu Multiple Adaptări

1,048
Versiunea Coreeana 굿 닥터 Gut Dakteo

Mai întâi a existat un serial coreean 굿 닥터 Gut Dakteo, apoi studioul american ABC a creat versiunea sa The Good Doctor, unde Freddie Highmore joacă rolul principal, apoi japonezii au creat versiunea lor tot グッドドクター, Guddo Dokuta, apoi cea mai recentă versiune pe care o cunoaștem cu toții Mucize Doktor (Doctor Minune).

Versiunea Americana The Good Doctor

Povestea “The Good Doctor” are ceva care o face să fie un succes oriunde ar fi adaptată. S-a născut ca o dramă coreeană care a avut premiera în 2013, care a lăsat loc unei versiuni japoneze în 2018, binecunoscutei drame americane cu Freddie Highmore în rolul principal, iar acum uneia turcești. Toate au fost foarte bine primite de public, iar cea mai recentă dintre aceste producții, cea turcească, ar putea începe să o eclipseze pe cea a lui David Shore, deoarece a atras atenția spectatorilor din diferite părți ale lumii.

Versiunea Japoneza グッドドクター, Guddo Dokuta

Este vorba de Mucize Doktor cunoscut ca ”The Good Doctor” în SUA , un serial care a avut premiera pe Fox Turcia în 2019 și a continuat să fie difuzat până în luna mai a acestui an, ajungând la 64 de episoade. În locul lui Shaun Murphy sau Park Si-on, aici îl întâlnim pe Ali Vefa, un tânăr cu autism și sindromul Savant, care îi permite să aibă cunoștințe superioare în orice domeniu pe care și-l propune. Premisa este exact aceeași ca în restul serialului, deși există unele diferențe în ceea ce privește personajele și relațiile dintre ele.

De asemenea, relația amoroasă principală se schimbă ușor. În filmul turcesc, Ali se îndrăgostește de o colegă cu care împarte cazuri și probleme medicale. În versiunea americană, Lea (Paige Spara), o vecină, este cea care îi ia inima. Dar în spital, el este înconjurat de prieteni grozavi, care îl sprijină și are parte ocazional de o poveste de dragoste, cum este cea pe care o are cu Carly (Jasika Nicole).

În plus, dacă ați fost captivat de poveste încă din producția americană, veți observa și că originile protagonistului sunt diferite. În seria Freddie Highmore, protagonistul este luat în primire la vârsta de 14 ani de către Dr. Glassman (Richard Schiff), care îi va fi tutore pentru tot restul vieții. În serialul original și în cel turcesc, el crește într-un centru specializat în tratarea copiilor cu tulburări, unde se descoperă că este un geniu.

În ultimă instanță, acestea sunt mici detalii pe care fiecare producție le-a inclus sau eliminat pentru a adapta povestea la public în modul cel mai convenabil. Ceea ce nu pare să se schimbe niciodată este cât de bine a fost primită. Dacă “The Good Doctor” este unul dintre cele mai vizionate seriale de la televiziunea gratuită din SUA, “Mucize Doktor” a devenit un fenomen în alte țări decât Turcia. A făcut-o în Mexic, unde, sub titlul Doctor Milagro, a făcut furori pe HBO Max.

Obțineți actualizări în timp real direct pe dispozitivul dvs., abonați-vă acum.