Doctorul Minune episodul 55 (rezumat)

5,961

Vuslat e furioasă pe Ali pentru că i-a spus lui Ezo că l-a amenințat ca să nu mai vorbească cu ea.
Chiar când vrea să îi ceară socoteală, se află că a avut loc un accident în care au fost implicate zeci de persoane și medici de la mai multe spitale trebuie să meargă la locul accidentului pentru răniți, care sunt prea mulți pentru a fi aduși de ambulanțe. Din moment ce Tanju este într-o operație, Ferman își ia toți rezidenții și pleacă. Sarcina lor principală este de a acorda primul ajutor și în calitate de echipă de triaj, ei vor marca starea supraviețuitorilor pe care îi găsesc. Pe cei care sunt grav răniți și au slabe șanse de supraviețuire trebuie să îi lase pentru a se ocupa de ceilalți.

Când Ferman ajunge acolo, întâlnește o doctoriță care are mai multă experiență în astfel de situații și apar neînțelegeri între ei fiindcă el vrea să își gestioneze singur echipa.
Insistă ca Ali să rămână cu Nazli sau cu el, ca să nu se panicheze.
Doruk este experimentat în astfel de intervenții pe teren.

Ali trebuie să-i promită unei fetițe căruia îi acordă primul ajutor, că îl va salva și pe tatăl ei, altfel ea refuză să meargă la spital.
În ciuda faptului că doctorița responsabilă de acolo insistă să rămână să trateze o altă pacientă care poate fi salvată, Ali nu îi ascultă ordinul și merge să îl caute pe tatăl fetei care este blocat în mașină și nu are prioritate fiindcă are slabe șanse de supraviețuire.
Ali îi amputează piciorul apoi îl transportă la spital și îi salvează viața dar se face o plângere împotriva lui fiindcă a încălcat regulile.
Vestea ajunge la urechile lui Vuslat care abia așteaptă să își descarce furia pe Ali pentru plecarea lui Ezo.

Demir trebuie să îi facă singur o intervenție dificilă unei paciente. Îi este frică să nu greșească și cu greu își adună curajul să intervină. Când pacienta ajunge la spital, se află că Demir a greșit ceva și i-a perforat plămânul. Nazli îi face o altă intervenție și îi salvează viața. Demir are remușcări.

Doruk se ocupă de logodnica unui soldat dar nu se poate face nimic pentru a o salva. Bărbatul amenință că se va sinucide dacă nu o ține în viață și Doruk este nevoit să o resusciteze ore în șir, timp în care discută cu el în încercarea de a-l împiedica să-și ia viața. Când crede că l-a convins, tipul se rănește grav. Doruk îl ține în viață până ajunge la spital unde i se fac intervențiile chirurgicale necesare. Când bărbatul se trezește, Doruk îi oferă sfaturi fiindcă și el și-a pierdut pe toți cei dragi.

Ferman pornește singur în căutarea a două persoane, mamă și copil, care au căzut cu mașina de pe pod și au sunat la urgențe pentru a cere ajutor. Amândoi sunt grav răniți și nu se pot mișca.
Ferman pleacă în grabă și nu își ia stația radio cu el. Îi găsește dar când vrea să coboare la ei, cade și se rănește la abdomen de un bolovan apoi la mâna dreaptă într-un trunchi de copac rupt. Și-a pierdut telefonul când a căzut iar telefonul pacienților nu mai are baterie.
Cu ultimele puteri, le acordă primul ajutor și înainte de a-și pierde cunoștința, face un foc.
Când află de dispariția lui, Ali pornește în căutarea lui și îl găsește datorită focului pe care l-a aprins.
Ferman este dus la spital și este operat imediat. Sângerarea internă este oprită și splina salvată, dar degetul arătător al mâinii este paralizat. Ali este foarte supărat când află că nu mai poate fi chirurg.

Obțineți actualizări în timp real direct pe dispozitivul dvs., abonați-vă acum.