Emir Ozden (Emre – serialul turcesc Aripi frânte) Biografie

993

Este actor de teatru, film și seriale de televiziune, născut la data de 21 octombrie 1996 în Istanbul, Turcia.
Are o soră care studiază în Canada.
Încă din liceu a decis să fie actor iar familia lui i-a susținut decizia.
A absolvit Liceul de Arte Frumoase Adiguzel din Istanbul, apoi și-a continuat studiile la Facultatea de Actorie a Universității Kadir Has.

A debutat în televiziune cu serialul Bir Zamanlar Osmanli Kiyam (2012).
Au urmat apoi serialele Böyle Bitmesin (2013) și Not Defteri (2014).
A apărut și ca actor invitat în “Poyraz Karayel”, cu Ilker Kaleli și Burcin Terzioglu în rolurile principale, după care au urmat și alte filme și seriale de succes.
A atras atenția publicului cu personajul Ege din serialul Masumlar Apartmani (2020-2021).


Pe parcursul carierei sale, tânărul actor a avut ocazia să joace alături de actori renumiți și a fost apreciat pentru talentul său.
S-a făcut remarcat prin talentul său actoricesc iar în ciuda vârstei sale fragede a primit numeroase premii.

În timpul liber îi place să călătorească, să cunoască oameni noi și să exploreze locuri noi.
Cel mai mare vis al său este să meargă în spațiu cu doi dintre prietenii lui înainte de a muri.

Filmografie
2020/2021 – Masumlar Apartmanı / Ege Özdemir
2019- Bilmemek/ Umut
2017/2018- Kanatsız Kuşlar / Emre
2016 /2017- Umuda Kelepçe Vurulmaz / Kömür
2015 – Poyraz Karayel/ Oğuz Ayaz
2014 – Not Defteri
2013 – Böyle Bitmesin
2012 – Bir Zamanlar Osmanlı Kıyam

Piese de teatru
2019- Süper İyi Günler / Christopher Boone
2017- Otomatik Portakal
2015- Şato
Faust

Premii
2019- Premiul Sadri Alışık 2019/ Süper İyi Günler
2019- Premiul Türkan Kahramankaptan / Cel mai bun tânăr actor al anului/ Süper İyi Günler
2019- Premiul Üstün Akmen / Cel mai promițător actor al anului/ Süper İyi Günler
2018- Premiul Ekin Yazın Dostları/ Cel mai talentat tânăr actor/ Otomatik Portakal
2020- Festivalul de Film din Ankara/ Cel mai bun actor în rol secundar/ Bilmemek
2020- Festivalul de film Alin Koza Adana/ Cel mai promițător tânăr actor/ Bilmemek
2020- Festivalul de film Uluslararası Çayda Çıra/ Premiul special pentru cel mai bun actor/ Bilmemek
2020 – Premiile SİYAD / Nominalizat la categoria Cel mai bun actor pentru rolul din filmul Bilmemek

Obțineți actualizări în timp real direct pe dispozitivul dvs., abonați-vă acum.