Rumeysa Gelgi: De la cea mai înaltă adolescentă din lume la cea mai înaltă femeie în viață

705

Faceți cunoștință cu Rumeysa Gelgi: De la cea mai înaltă adolescentă din lume la cea mai înaltă femeie în viață

Rumeysa Gelgi, originară din Turcia, a atras atenția la nivel mondial ca fiind cea mai înaltă femeie în viață, având o înălțime impresionantă de (215,16 cm). Născută la 1 ianuarie 1997, statura impunătoare a lui Gelgi este atribuită sindromului Weaver, o tulburare genetică rară care duce la o creștere excesivă. Această afecțiune, asemănătoare cu cea a lui Robert Wadlow, cea mai înaltă persoană din istoria înregistrată, l-a propulsat pe Gelgi în lumina reflectoarelor de la Guinness World Records.

Începuturi de record
Călătoria lui Gelgi spre proeminență a început în 2014, când, la vârsta de 17 ani, și-a asigurat primul record Guinness World Record ca fiind cel mai înalt adolescent la nivel global. Demonstrând spiritul său proactiv, Gelgi a urmărit personal această recunoaștere după ce și-a dat seama că înălțimea ei depășea recordmanul existent.

O dâră de recorduri
Dincolo de isprava sa inițială, Gelgi a adunat o serie impresionantă de recorduri mondiale Guinness. În februarie 2022, ea a cucerit trei titluri suplimentare: cel mai lung deget la o persoană în viață (femeie), cele mai mari mâini la o persoană în viață (femeie) și cel mai lung spate la o persoană în viață (femeie).

Realizări
În ciuda rarității sindromului Weaver, care afectează doar aproximativ 50 de persoane, Gelgi își folosește platforma pentru a milita pentru o mai mare conștientizare. Prin intermediul recordurilor sale Guinness World Records și al aparițiilor publice, Gelgi se străduiește să le dea putere persoanelor cu afecțiuni similare, subliniind importanța acceptării de sine și a rezilienței.

Depășirea provocărilor
Statura impunătoare a lui Gelgi prezintă provocări logistice, în special în ceea ce privește călătoriile. În ciuda limitărilor fizice, cum ar fi curbura coloanei vertebrale și problemele articulare, Gelgi și-a îndeplinit visul de a vizita Silicon Valley în 2022. Determinarea ei a făcut ca ea să se îmbarce în prima sa călătorie cu avionul, facilitată de o targă personalizată care îi acomodează nevoile unice.

Documentarea călătoriei sale
Călătoria remarcabilă a lui Gelgi în Statele Unite a fost surprinsă în “Rumeysa: Walking Tall”, primul documentar de lung metraj al Guinness World Records. Acest film prezintă o cronică a odiseei inspirate a lui Gelgi, evidențiind triumfurile și obstacolele pe care le depășește cu o hotărâre de nezdruncinat.

În Rumeysa Gelgi, lumea nu găsește doar cea mai înaltă femeie în viață, ci și un far de putere, rezistență și susținere, care inspiră nenumărate persoane să își îmbrățișeze unicitatea și să își urmeze aspirațiile cu o determinare de nezdruncinat.

Obțineți actualizări în timp real direct pe dispozitivul dvs., abonați-vă acum.