Biografia actriței Ayca Bingol (Cennet din serialul “Îngeri tăcuți”)

2,121

Ayca Bingol este una dintre marile actrițe ale cinematografiei turcești.
S-a născut pe 16 ianuarie 1975 și a absolvit Facultatea de Teatru la Conservatorul din Istanbul în 1998.

În 1996, a început să lucreze la Teatrul Dormen ca actriță profesionistă, iar între 1998 și 2000 a avut apariții pe scena Tiyatro Fora.
Mai târziu s-a alăturat organizației de teatru Yeditepe Oyunculari.


A jucat în producții de succes pe scenele teatrelor, în televiziune și cinematografie și a fost distinsă cu multe premii printre care se numără și Premiul pentru cea mai bună actriță la Festivalul Internațional de Film din Izmir pentru rolul jucat în filmul “Muslum” și Premiul pentru cea mai bună actriță la Festivalul Altin Kelebek pentru rolul din serialul “Oyle bir gecer zaman ki” (Trădarea).

Ayca Bingol este căsătorită din 2001 cu actorul și regizorul Ali Altug.
La vârsta de 41 de ani, actrița a devenit mamă a două fetițe gemene pe care le-a botezat Leyla și Aylin.

Filmografie
Filme

2006 – Tramvay
2009- Sonsuz
2009 – Melekler ve Kumarbazlar
2011 – Ay Büyürken Uyuyamam
2013 – Benim Dünyam
2018 – Müslüm
2022 – Cici

Seriale
1999 – Sır Dosyası
2000 – Evdeki Yabancı
2001 – Çiçek Taksi
2002 – Anne Babamla Evlensene
2004 – Yadigar Sedef
2006 – Taşların Sırrı
2007 – Hayat Kavgam
2007 – Bıçak Sırtı
2008 – İki Aile Füsun
2009 – Küçük Kadınlar
2009 – Samanyolu
2010–2013 – Öyle Bir Geçer Zaman ki
2014 – Benim Adım Gültepe
2016 – Babam ve Ailesi
2019 – Kardeş Çocukları
2021 – Kırmızı Oda
2022 – Yürek Çıkmazı
2023 – Kirli Sepeti

Obțineți actualizări în timp real direct pe dispozitivul dvs., abonați-vă acum.