Biografie Berguzar Korel (Azize – serialul Patria mea esti tu)

0 1,938

Este una dintre cele mai iubite actrite din Turcia. S-a nascut pe data de 27 august 1982 in Istanbul, Turcia. Este fiica actorului Tanju Korel si a celebrei actrite Hulya Darkan. A urmat Facultatea de Actorie la Universitatea Mimar Sinan din Istanbul. In acelasi timp s-a pregatit pentru aceasta meserie si cu Susan Baston, cea care i-a initiat si pe Nicole Kidman si Tom Hanks.

Inca din adolescenta a interpretat roluri secundare in doua piese de teatru, una din ele fiind “Kuva-i Milliye”. In 1998 a jucat primul sau rol intr-un serial de televiziune, avand oportunitatea de a juca alaturi de parintii ei. In 2005 a jucat primul rol intr-un film de lung metraj alaturi de indragiti actori turci, dar si de actorul Billy Zane.

Au urmat apoi si alte roluri importante si a castigat numeroase premii. In Romania actrita este cunoscuta din serialele “O mie si una de nopti” si ” Patria mea esti tu”.

Berguzar Korel este casatorita cu celebrul actor Halit Ergec (2009) si impreuna au un copil.

Filmografie
Filme

1999 Şen Olasın Ürgüp
2006 Kurtlar Vadisi Irak (Leyla)
2009 Aşk Geliyorum Demez (Gozde)
2019 Bir Aşk İki Hayat (Deniz) Seriale Tv
1998 Kırık Hayatlar 2001 Cemalım (Suna)
2005 Zeytin Dalı (Iklim) 2006 Emrah Adak
2006–2009 Binbir Gece (Şehrazat Evliyaoğlu)
2010–2011 Bitmeyen Şarkı (Feraye)
2011 Muhteşem Yüzyıl (Signora Monica Teresa Gritti)
2012–2015 Karadayı (Feride Şadoğlu)
2016–2018 Vatanım Sensin (Azize)

Obțineți actualizări în timp real direct pe dispozitivul dvs., abonați-vă acum.