Biografie Bulent Polat (Gaffur – Ma numesc Zuleyha)

0 2,440

Bulent Polat este actor turc de teatru, film și televiziune. S-a născut pe data de 8 martie 1979 în Tunceli, Turcia. În 1987 s-a mutat împreună cu familia în Istanbul. A studiat actoria la Centrul de arte Mujdat Gezen.
În anul 1992 a început să lucreze voluntar ca ușier la Teatrul Bakirkoy. Și-a început cariera cu piesa Sokak Kedisi în anul 1993 după care a fost angajat ca actor profesionist. În 1995 a primit oferta de a juca rolul principal în trei piese pe scena Teatrului de Artă Maltepe.

În 1999 s-a întors la Teatrul Bakirkoy ca asistent regizor.
A fost implicat în numeroase proiecte de teatru, cinema și seriale de televiziune, punctul de cotitură al carierei sale fiind serialul „Avrupa Yakasi”.
În 2008 a decis să-și ducă cariera la standarde internaționale studiind actoria la Școala Stella Adler Acting School din Los Angeles. După absolvire a revenit în Turcia în anul 2011.

Filmografie
1985 – Dokuzuncu Hariciye Koğuşu (Asker Mehmet)
1986 – Güvercinim
1987 – Ferhunde Kalfa
1988 – Serçeler Göç Etmez
1989 – Atlı Karınca
1991 – Aile Bağları
1993 – Ah Gurbet
1995 – Çiçek Taksi
1999 – Yılan Hikayesi (Mahmut)
2000 – Dadı
2002 – Beşik Kertmesi
2002 – Canım Kocacığım
2002 – Ah Yaşamak Var Ya!
2002 – Lahmacun ve Pizza (Takıyettin)
2003 – Giz
2003 – Estağfurullah Yokuşu (Osman)
2003 – Oğlum İçin (Bülent)
2004 – Avrupa Yakası (Şesu)
2004 – Balans ve Manevra (Zagor)
2004 – Kadirşinas (Avukat Vahit)
2005 – Ateşli Topraklar (Ahmet Çakıroğlu)
2005 – Keloğlan Kara Prens’e Karşı (Cankuşoğlan)
2006 – Rüyalarda Buluşuruz (Halil)
2005 – Otel İstanbul
2007 – Düş Yakamdan (Ozi)
2008 – Sıfır Noktası (Sinema Filmi)
2012 – Bir Zamanlar Osmanlı
2013-2014 – Karagül (Sabri)
2014 – Gölgedekiler
2014-2016 – Kertenkele Yeniden Doğuş
2018 – Bir Zamanlar Çukurova (Kahya Gaffur)

Bulent Polat s-a căsătorit cu profesoara Duygu Șenoğlu în anul 2015.

Obțineți actualizări în timp real direct pe dispozitivul dvs., abonați-vă acum.