Biografie Pinar Deniz (Yildiz – Patria mea esti tu)

2,045

Pinar Deniz este actriță turcă de origine arabă; părinții ei sunt imigranți din Liban.
S-a născut pe data de 4 noiembrie 1993 în Adana, Turcia și a copilărit în Istanbul. A absolvit Universitatea din Istanbul, Departamentul Relații publice și Publicitate însă nu a urmat o carieră în domeniu, visul ei fiind să devină actriță.

Primul ei rol a fost în serialul Sil baştan (2014) în care a dat viață personajului Evrim. Au urmat serialele Günebakan și Beyaz Yalan și videoclipul piesei Yani a cântărețului Murat Dalkılıç. În aceeași perioadă a luat lecții de actorie.

În 2016 a fost cooptată în distribuția serialului Patria mea ești tu (Vatanim sensin), acesta fiind un vis împlinit pentru tânăra actriță care din copilărie și-a dorit să joace alături de Halit Ergenc. Într-un interviu a spus că Halit a fost cea mai manierată persoană de pe platoul de filmare și că era foarte comic, glumea cu toți și îi servea cu fursecuri și cafea.

Un an mai târziu, Pinar Deniz a jucat alături de Burak Özçivit în filmul Kardeşim benim 2.

În 2020 frumoasa actriță va juca în producția Netflix Ask 101. Serialul este o comedie romantică despre un grup de liceeni din anii ’90 care încearcă să o facă pe profesoara lor (Pinar Deniz) să se îndrăgostească, pentru a avea un motiv ca să rămână în oraș și să continue să predea la școala lor. Din distribuție mai fac parte și Kaan Urancioglu, Kubilay Aka şi Alina Boz.

Filmografie
2020 – Ask 101
2018 – Kirik ayna
2018 – Bir Deli Rüzgar 
2017 – Kardeşim Benim 2
2016 – 2017 – Vatanım Sensin (Yıldız)
2015 – Günebakan
2015 – Beyaz Yalan (Azra)
2014 – Sil Baştan (Evrim)

Viața amoroasă
Pinar este într-o relație cu actorul Berk Cankat, partenerul ei din serialul “Bir Deli Rüzgar”.

Obțineți actualizări în timp real direct pe dispozitivul dvs., abonați-vă acum.