Cele mai frumoase biblioteci din întreaga lume

1,323

Există foarte multe locuri frumoase pentru a vizita în vacanțe, insă pentru urmatoarea excursie de ce să nu călătorești undeva puțin mai neașteptat? Cum are fi… Biblioteca?

Chiar daca nu esti un mare pasionat al literaturii, exista biblioteci peste tot in lume care merita a fi apreciate pentru arhitecturile lor superbe.

1. Biblioteca Roială El Escorial ; San Lorenzo de El Escorial, Spania

Biblioteca El Escorial este locata la doar kilometrii de capitala Spaniei, Madrid. Construita in 1584 in timpul Renașterii Spaniole in orasul San Lorenzo de El Escorial pentru familia regală. Biblioteca in prezent adăposteste mai mult de 45.000 de cărti.

2. Librăria George Peabody ; Baltimore, Maryland

Aceasta bibliotecă de asemenea numita “Catedrala Cartilor”, proiectata de catre arhitectul din Baltimore Edmund George Lind , a fost deschisă in 1878. In zilele noastre biblioteca face parte din Reteaua de Biblioteci a Universitătii Johns Hopkins.

3. Biblioteca Abbey Admont ; Admont, Austria

Proiectata de catre arhitectul Josef Hueber si pictata de catre Bartolomeo Altomonte, frumoasa bibliotecă de la mănăstirea Abbey Admont pictata in alb si auriu a fost construita in anul 1776. Biblioteca detine in jur de 70.000 de carti, doar o parte din colectia totală de 200.000 de carti si manuscrise care sunt adăpostite de mănăstire si dintre care mai mult de 1400 de manuscrise dateaza inca din secolul al VIII-lea.

4. Sala Royală de lectură Portugheză ; Rio de Janeiro, Brazilia

Aceasta biblioteca masiva si-a deschis usile in anul 1887, oferind cetatenilor Brazilieni cea mai mare collectie de literatura Portugheza din afara Portugaliei. Adaposteste aproape 350.000 opere de literatură.

5. Biblioteca Strahov ; Praga, Republica Cehă

Ridicata in secolul al XII-lea , manastirea Strahov este una dintre cele mai vechi manastiri din Cehia care inca adaposteste calugari si in zi de azi. Biblioteca este alcatuita din Sala Teologică ( construita la sfarsitul anilor 1600) si Sala Filozofică (construita la sfarsitul anilor 1700) are o colectie in jur de 200.000 de volume.

6. Biblioteca Veche ; Dublin, Irlanda

Locată la Colegiul Trinity din Dublin, cea mai veche Universitate a Irlandei. Aceasta biblioteca a fost construita in secolul XVIII-lea. Holurile lungi si panourile inchise la culoare ii da un aer aparte care te face sa te simti de parca te-ai afla cu secole in urma.

Obțineți actualizări în timp real direct pe dispozitivul dvs., abonați-vă acum.