Ipek Bilgin biografie

4,872

Născută în 24 martie 1956 în Istanbul, Ipek Bilgin este actriță, regizoare de teatru, profesoară de actorie și translatoare.
A absolvit Facultatea de Teatru în cadrul Universității din Ankara și a debutat în anul 1976. A jucat mulți ani pe scena Teatrului din Ankara (1983-2012), a predat cursuri de actorie la Universitatea din Ankara și a ținut prelegeri în Mersin și Eskişehir.

Cariera sa în televiziune începută în anul 2004 i-a adus celebritate și admirație în întreaga țară.
A tradus cărți de actorie din engleză în turcă și o perioadă a fost interesată de muzică și a lansat două melodii.

A fost căsătorită cu actorul de teatru Cüneyt Çalışkur și au o fiică împreună, Çağ Çalışkur care de asemenea este actriță. Ipek Bilgin e văduvă din anul 2011. S-a retras din Teatrul din Ankara în 2012 dar încă predă la Atelierul de actorie al fiicei sale.

Filmografie
2019 – Bir aşk iki hayat
2017 – İstanbullu Gelin (Esma)
2016 – İstanbul Kırmızısı (Güzin)
2015 – Analar ve Anneler (İsmet)
2014 – 2015 – Maral (Canan)
2013 – Meryem (Emine)
2013 – Kelebeğin Rüyası
2013 – 20 Dakika (Süreyya)
2012 – Koyu Kırmızı (Bedriye)
2012 – Karnaval (Gülay)
2012 – Hükümet Kadın
2010 – Yaprak Dökümü
2009 – 2010 – Ezel (Meliha Uçar)
2007 – Bıçak Sırtı (Rana)
2006 – Çinliler Geliyor (Leyla)
2006 – Hokkabaz
2005 – 2006 – Hırsız Polis (Mahide)
2004 – 2 Genç Kız (Eczacı)

Piese de teatru
2012 – Uğrak Yeri
2011 – Festen/Kutlama
2008 – Vur Yağmala Yeniden serisinin
2008 – Aşk İçin Her Şeyi Yaparım Ama Bunu Yapamam
2007 – Savaş İkinc iPerdede Çıkacak
2005 – İkinci Caddenin Mahkumu
2004 – Peynirli Yumurta
2004 – Sıradan Bir Gün
1998 – Geyikler Lanetler
1996 – Gılgameş
1991 – Çamaşır Hane
1988 – Sıla
1988 – Buzcu Geliyor
1983 – Karar Kimin

Obțineți actualizări în timp real direct pe dispozitivul dvs., abonați-vă acum.