Turiștii s-au trezit blocați în sălbăticia australiană din cauza unor indicații înșelătoare de pe Google Maps

856

Turiști germani blocați în sălbăticia australiană după o greșeală Google Maps

O aventură recentă s-a transformat în ceva înfiorător pentru doi turiști germani care navigau prin sălbăticia accidentată din Queensland, Australia. Ceea ce a început ca o călătorie de rutină spre Bamaga, un orășel din regiunea nordică a Queensland-ului, s-a transformat în curând într-un calvar de supraviețuire din cauza unui traseu greșit sugerat de Google Maps.

Călătorii, Philipp Maier și însoțitorul său, s-au trezit la mila terenului neîmblânzit din Parcul Național Oyala Thumotang, după ce Google Maps i-a îndrumat pe un drum de pământ izolat. În ciuda faptului că parcul este închis pentru public până la 30 iunie 2024, cei doi au continuat până când vehiculul lor s-a împotmolit în noroiul umed, lăsându-i blocați fără semnal de telefonie mobilă.

Timp de aproape o săptămână, Maier și însoțitorul său au campat lângă vehiculul lor imobilizat, sperând să fie salvați. Neavând niciun ajutor la vedere, au pornit în cele din urmă într-o călătorie periculoasă pe jos, echipați doar cu o mică dronă pentru a cerceta posibilele rute de ieșire din sălbăticie. Pe parcursul a 22 de ore, au înfruntat condiții înșelătoare, întâlnind pe drum crocodili, păianjeni, șerpi și porci sălbatici. Adăpostul lor improvizat nu le-a oferit prea mult răgaz din cauza ploii neîncetate.

Odiseea lor s-a încheiat când au ajuns în siguranță la Coen, un oraș din apropiere, unde pădurarii parcului și un mecanic local au ajutat la recuperarea vehiculului blocat. Totuși, acest incident nu este unul izolat. Pădurarul local Roger James a avertizat împotriva încrederii excesive în aplicațiile GPS în regiuni îndepărtate precum Queensland, citând cazuri anterioare de călători rătăciți de tehnologie.

Această problemă se extinde dincolo de granițele Australiei. Incidente similare au avut loc la nivel global, inclusiv un caz tragic în Carolina de Nord, unde un bărbat s-a înecat în timp ce a urmat un traseu Google Maps care l-a condus către un pod prăbușit. În Rusia, doi tineri au scăpat la limită de la moarte după ce au fost îndrumați pe un traseu periculos în timpul iernii. Cazuri ca acestea subliniază nevoia critică de sisteme de navigație precise, mai ales că tot mai mulți șoferi depind de tehnologia GPS pentru călătoriile lor.

În timp ce decesele și rănile grave cauzate de accidentele GPS rămân rare, erorile minore de navigație sunt frecvente. Majoritatea șoferilor din SUA s-au confruntat cu erori de orientare din partea sistemelor GPS, ceea ce evidențiază importanța vigilenței și a mijloacelor de navigație suplimentare atunci când traversează un teren necunoscut. Pe măsură ce dependența societății de GPS continuă să crească, asigurarea acurateței și fiabilității aplicațiilor de navigație devine primordială pentru asigurarea siguranței călătorilor din întreaga lume.

Obțineți actualizări în timp real direct pe dispozitivul dvs., abonați-vă acum.