5 moduri de a împiedica țânțarii să te muște

1,066

Cu această vreme caldă, ne petrecem o mulțime de timp afara și de asemenea, noaptea deschidem ferestrele pentru a lasa aerul rece sa patrunda inauntru. Rezultatul: țânțari provenind de peste tot pentru a gusta din sângele nostru. Pentru țânțari, inseamna o masă frumoasa, dar pentru noi, aceasta înseamnă având o grămadă de umflături roșii si mâncărime. Ce poți face în legătură cu asta? Ei bine, există cateva metode de a păstra aceste insecte urâte cât mai departe posibil de tine. Ai mai încercat aceste cinci trucuri?

1. Ventilatorul

Țânțarii nu sunt capabili să zboare foarte bine când bate vântul. Chiar și o briză ușoară este prea mult pentru ei deja. Puteți folosi cu siguranță această slăbiciune împotriva lor : doar porniți ventilatorul! Puneti ventilatorul sa bată putin in jos deoarece tantarii vor incerca sa zboare un pic mai jos pentru a evita briza.

2. Haine deschise la culoare

Aceste insecte urâte cel mai adesea atacă atunci când soarele rasare sau când apune. Ei vor căuta culori care contrastează cu orizontul, cum ar fi culorile negre și alte culori întunecate. Dacă purtați culori deschise, veți fi mai puțin vizibili țânțarilor, prin urmare, mai puțin apetisant.

3. Lavandă (levănţica)

Insectele urăsc mirosul de lavandă, așa că dacă plantezi câteva plante de lavandă în grădina ta, o vor frecventa mult mai puțin. Puteți, de asemenea, freca ulei de lavanda direct pe piele dacă doriți să păstrați țânțarii la distanță. Acest lucru este deosebit de frumos, dacă sunteți pe cale de a merge la culcare, deoarece mirosul de lavanda relaxeaza oamenii.

4. Usturoi

Putem confirma că mâncând o mulțime de usturoi va provoca porii dumneavoastră să excreteze un miros de usturoi. Din acest motiv, vei mirosi mai puțin ca omul și țânțarii vor fi mai puțin tentați să vină la tine. Aceasta metoda este una extrema pentru cazuri extreme deoarece nu multi vor dorii sa miroase a usturoi.

5. Cuișoare

În afară de levănțică, țânțarii urăsc mirosul de cuișoare. Puteți umple un castron cu apă in care apoi se adaugă cuișoare. Apoi pune castronul pe masă sau pe noptieră și țânțarii vor sta la distanta.

Preventie :

Dacă doriți sa preveniti tantarii din a sta prin jurul casei tale foarte mult, va trebui să vă asigurați că nu aveți nici o apă statatoare prin jurul casei. Aici își depun țânțarii ouăle! Înlocuiți bolurile de apă pentru animale de companie în fiecare zi și curățați-le în mod corespunzător. Țânțarii iubesc umezeala, așa că cu cat este mai uscat în jurul casei tale, cu atât mai puțini țânțari vor fi.

Obțineți actualizări în timp real direct pe dispozitivul dvs., abonați-vă acum.