Biografia actorului Berker Guven (Somer din serialul Trei surori)

12,221

Berker Guven s-a născut pe data de 7 septembrie 1994 în Izmir, Turcia. A absolvit Facultatea de Teatru și Film în cadrul Universității Bilgi iar din anul 2014 este membru al Atelierului de Teatru Craft Oyunculuk Atölyesi.

Și-a început cariera în anul 2017 cu piesa de teatru “Yen”, rol pentru care a primit Premiul pentru cel mai promițător actor în cadrul Premiilor Sadri Alışık.
În același an a jucat rolul principal în filmul Babam alături de Cetin Tekindor, Melisa Şenolsun, Erkan Kolçak Köstendil și Cezmi Baskın.

După încheierea filmărilor, a luat lecții de actorie de la Ipek Bilgin (actrița care a jucat rolul Esmei Boran in serialul Mireasa din Istanbul) și de la fiica ei Çağ Çalışkur. Mai târziu a plecat în SUA unde a studiat cu Susan Batson, cea care a instruit actori celebri precum Tom Cruise, Nicole Kidman, Juliette Binoche și Kristen Dunst. Tot în SUA a luat lecții de actorie și de la Robert Verlaque și Sheila Gray.

În noiembrie 2017 a fost cooptat în distribuția serialului Vatanim sensin (Patria mea ești tu) în rolul lui Alexi.

Pentru rolul lui în serialul Nemilosul Istanbul a primit Premiul pentru cel mai bun actor al anului la Festivalul Turkiye– Azerbaijan Kardeşlik Ödülleri.

A jucat în serialul Flăcările destinului (Alev Alev) iar în prezent joacă în serialul Trei surori.

Filmografie
2017 – Babam
2017 – 2018 – Vatanim sensin
2019 – 2020 – Zalim İstanbul
2020 – 2021 – Alev Alev
2022 – Uc kiz kardeş

Obțineți actualizări în timp real direct pe dispozitivul dvs., abonați-vă acum.