Apa de orez – cel mai eficient remediu pentru un păr bogat și sănătos

969

Apa de orez este un tratament de înfrumusețare foarte popular în multe regiuni din Asia.
Tradiția spălării părului cu apă de orez este practicată de femeile din grupul etnic Yao din satul Huangluo (China), care au o lungime medie a părului de aproximativ 1,8 m. Satul respectiv a intrat în Cartea Recordurilor ca fiind satul în care trăiesc femeile cu cel mai lung păr din lume. În plus, femeile Yao susțin faptul că părul lor nu încărunțește deloc nici măcar la vârsta de 80 de ani, tot datorită apei de orez.

Potrivit studiilor, apa din orez fermentat este bogată în antioxidanţi, minerale şi vitamine.

Prepararea acestui remediu este foarte simplă iar ingredientele sunt la îndemâna oricui. Ai nevoie doar de 1 cană de orez si 400 ml de apă.
Pentru început se spală orezul bine pentru a îndepărta impuritățile care se află pe el.

Orezul spălat se pune într-un borcan, apoi se toarnă apa și se amestecă bine. Se păstrează la temperatura camerei timp de 24 de ore.

După aceea, se strecoară orezul iar apa de pe el se toarnă într-un recipient cu pulverizator și se aplică pe păr, atât la rădăcină cât și pe lungimea firului de păr; se lasă să acționeze 20 de minute apoi se clătește bine cu apă curată.

Apa de orez se poate aplica la fiecare spalare fie pe părul uscat înainte de șamponare, fie între șamponare și folosirea balsamului fie după folosirea balsamului. Puteți încerca toate variantele pentru a o găsi pe cea care vi se potrivește mai bine.

Obțineți actualizări în timp real direct pe dispozitivul dvs., abonați-vă acum.