Cele mai neobișnuite restaurante din lume

1,718

Restaurantele nu mai sunt doar locuri unde se servește mâncare bună, acum majoritatea au ca scop să ofere clienților ceva diferit și distractiv. Unele dintre restaurantele mai neobișnuite sunt amplasate în locații frumoase sau îndepărtate iar altele au adoptat teme unice pentru a atrage clienții, dar toate oferă experiențe de neuitat.
Iată câteva dintre cele mai neobișnuite restaurante din lume:

Restaurantul Ithaa, Maldive

Imaginează-ți că iei masa sub apă, înconjurat de pești și alte creaturi marine … sună ca un basm, nu?
Clasat printre cele mai frumoase restaurante din lume, Restaurantul Ithaa este un paradis subacvatic!
Situat la cinci metri sub mare, oferă clienților o vedere panoramică de 180 de grade a coralilor strălucitori. Dacă ajungi vreodată în Maldive, acesta este un loc pe care nu-ți poți permite să-l ratezi!

Dinner In The Sky, Oriunde în lume

Trebuie să fi trăit multe experiențe culinare neobișnuite pe pământ, dar ce zici în aer? Cum ar fi să poți pluti în aer cu prietenii și persoanele dragi în timp ce savurezi un vin scump? Pare un vis … Dinner in the sky face ca acest vis să devină realitate. Restaurantul este suspendat cu o macara la 50 de metri deasupra pamantului, iar capacitatea maxima este de 22 de persoane pe sesiune. Și mai mult, poți alege orice locație dorești. Atâta timp cât există o suprafață de 500 de metri pătrați pentru a asigura restaurantul, acesta își poate oferi serviciile aproape oriunde în lume, chiar și în România.

Restaurantul Dans Le Noir

Dans Le Noir este un lanț de restaurante unde clienții sunt serviți în întuneric total. A fost fondat în 2004 la Paris de către Edouard de Broglie, un antreprenor francez care susține că prin limitarea simțului vederii se intensifică alte simțuri, dar și relațiile dintre oameni. Locațiile ulterioare au fost deschise în Londra , Barcelona , New York, Sankt Petersburg , Noua Zeelandă, Melbourne Australia și Nairobi.
Întregul personal al restaurantului suferă de deficiențe de vedere. Oferind mâncare de cea mai bună calitate și personal prietenos, Das Le Noir este un loc simplu și confortabil pentru mesenii care doresc să servească o masă mai puțin convențională.

Restaurantul Fangweng din China

Situat în Happy Valley din Cheile Xilingului, restaurantul suspendat din Fangweng oferă o priveliște uluitoare aventurierilor suficient de curajoși încât să pună piciorul în el. Un pod de beton îngust și lung de 30 de metri suspendat de faleza cu vedere la râul Yangtze duce la restaurantul amenajat într-o peșteră din stâncă. Luminată de lămpi tradiționale și decorată cu mobilier chinezesc, peștera în sine este o priveliște frumoasă dar principalele atracții ale Fangwen sunt peisajele pitorești și ocazional săritorii de bungee jumping de pe o stâncă din apropiere.

Restaurantul de gheață Kemi, Finlanda

Odată cu creșterea temperaturilor, un restaurant din gheață pare o schimbare binevenită. Restaurantul Castelului Kemi din Finlanda pare să fie ceva direct din Frozen, atât de mult încât aproape că te aștepți ca Olaf să apară visând la vară! Oriunde te uiți, vei găsi cristale frumoase de gheață. De obicei, se deschide spre sfârșitul lunii ianuarie, când clienții se pot bucura de mese delicioase la temperaturi de -5 grade Celsius sau mai puțin.

Restaurantul Äscher – Wasserauen, Elveția

Restaurantul Äscher din Elveția săpat într-o stâncă din munții Alpi, la o altitudine de 1454 metri, este deschis de la 1 mai până la 1 noiembrie.
Cei mai mulți vizitatori ai orașului sosesc cu telecabina de la Wasserauen, dar turiștii mai aventuroși aleg să parcurgă traseul de 3 ore pe jos, pentru a se bucura de priveliștile încântătoare asupra Alpilor Elvețieni.

Cuibul de pasăre, Soneva Kiri, Koh Kood, Bangkok

Soneva Kiri, un restaurant de top din Thailanda le propune clienților o locație inedită unde se pot bucura de delicioasele lor feluri de mancare: în copac. Acest restaurant este singurul din lume unde poți servi masa într-un ”cuib de pasare” la 5 metri deasupra solului. Cu pădurile tropicale magnifice din jur, cu vedere la mare și la stâncile aflate de-a lungul liniei țărmului, acest loc este un mic paradis. De asemenea, minunatele performanțe acrobatice ale chelnerilor adaugă un plus de farmec.

The Rock, Zanzibar, Tanzania

Ți-ai dorit vreodată să te afli undeva pe o insulă frumoasă, departe de agitația și haosul vieții urbane? Ei bine, acest loc din Tanzania promite exact asta! The Rock este un restaurant construit pe o stâncă mare cu vedere la plaja Michanwi Pingwe care permite clienților să se bucure de frumusețea naturii, de briza mării și multitudinea de culori și priveliști!

Ninja, New York

Restaurantul Ninja din New York este renumit pentru interpreții săi ninja care impresionează clienții cu trucurile lor și mișcările super cool. Decorul întunecat îmbunătățește tema și te face să te simți ca și cum ai fi într-un film ninja plin de acțiune! Cunoscut pentru delicioasele mâncăruri tradiționale japoneze, acest restaurant oferă experiența orientală autentică.

Grota Palazzese, Polignano a Mare, Italia

Italia este cunoscută pentru arhitectura și patrimoniul său uimitor, cu clădiri frumoase la tot pasul.
Situat în sudul Italiei în orașul Polignano a Mare, Grota Palazzese este un restaurant splendid în interiorul unei peșteri de calcar! Acest restaurant cu vedere la mare este deschis doar în timpul verii și servește cele mai exotice preparate italiene.

Restaurantul Hajime, Bangkok, Thailanda

În afară de faptul că servește mâncare japoneză excelentă, acest loc mai este renumit pentru ospătarii săi. Nu sunt oameni frumoși sau super drăguți; de fapt nu sunt oameni! Este condus de roboți; nu, nu este un film de science-fiction sau o vizită în viitor unde pământul este preluat de roboți. Acesta este restaurantul Hajime din Bangkok, unde roboții nu numai că oferă servicii de cea mai bună calitate, dar oferă și o măsură de divertisment deosebită. Proprietarul restaurantului Lapassarad Thanaphant a investit mai mult de un milion de dolari în cei patru roboți dansatori care servesc cu grație mesenii.

Le Refuge des Fondus, Paris, Franța

Orașul iubirii, Paris este renumit pentru două lucruri pe care le oferă: Turnul Eiffel și vinul. Cunoscut a fi printre cei mai mari furnizori de vinuri de cea mai bună calitate, acest oraș din Franța este fantezia fiecărui iubitor de vin. Le Refuge des Fondus, un loc popular de atracție turistică oferă clienților vin excelent și aromatizat în sticle de bebeluși. În afară de vin, mesenii pot să servească gustări delicioase de brânză și vită, care merg minunat cu sucul de struguri.  

Modern Toilet, Taipei, Taiwan

Acest restaurant din Taipei Taiwan oferă un mediu foarte neconvențional, foarte diferit de spațiile de luat masa obișnuite. Îți închipui că stai pe un vas de toaletă, mâncându-ți mâncarea servită în boluri și farfurii în formă de vase de toaletă? Pare un pic ciudat și deranjant, nu? Ei bine, acest loc din Taiwan a dus experiența de luat masa la un nivel cu totul nou! Foarte fidel denumirii sale, Modern Toilet este un restaurant cu temă de baie. Clienții se pot bucura de supa de tăiței în boluri decorate în formă de vase de toaletă, în timp ce stau pe un vas de toaletă!

Obțineți actualizări în timp real direct pe dispozitivul dvs., abonați-vă acum.