Gulperi – Episodul 1 (rezumat)

1,675

După moartea soțului ei, Gulperi s-a întors să locuiască la conac împreună cu socrii, cumnata și cumnatul ei. Într-o zi când a rămas singură acasă cumnatul ei a agresat-o iar ea încercând să se apere l-a rănit după care ea a fost trimisă în închisoare timp de doi ani. În tot acest timp socrii ei au făcut tot posibilul ca ea să nu îi vadă pe copii iar scrisorile pe care ea le trimitea le ardeau de fiecare dată. Pe lângă toate acestea i-au mințit pe copii că tatăl lor a murit din cauza ei. Astfel au reușit să îi facă pe copii să o urască.

În ziua în care a fost eliberată, socrul său Yakup nici măcar nu i-a permis să își vadă copiii și și-a trimis oamenii să o aștepte la poarta închisorii. Aceștia i-au spus că va trebui să uite de copii și au obligat-o să părăsească orașul. Ajunsă în Istanbul a început să lucreze din greu și să adune bani pentru a putea obține custodia copiilor. Locuia la subsolul unei clădiri dintr-un cartier bogat iar în schimbul locuinței făcea curățenie și cumpărături pentru locatari, iar noaptea cosea haine pentru o casă de modă.
După ce a adunat banii necesari l-a căutat pe Kadir, un avocat de mare succes din Istanbul și l-a rugat să o ajute iar el a acceptat. Înainte de asta ea a deschis un proces de custodie iar avocatul care a întocmit documentele i-a spus că procesul va avea loc peste o lună.
Gulperi și Kadir au copilărit împreună și au fost iubiți înainte ca ea să se căsătorească.

Într-o seară el a fost anunțat de un coleg că procesul de custodie urma să fie săptămâna următoare și a sunat-o pe Gulperi să îi spună, dar ea nu a auzit telefonul fiindcă făcea curățenie afară. Din întâmplare el i-a găsit adresa și a văzut că locuia aproape de casa lui așa că a decis să meargă până la ea acasă. Când a ajuns acolo a rămas uimit să vadă că ea era femeie de serviciu și locuia într-o cameră la subsolul clădirii.
Copiii fiind influențați negativ de către bunicii lor, la proces când au fost întrebați au ales să stea cu ei. Gulperi a fost șocată când a realizat că de fapt copiii ei o urăsc atât de mult încât nici nu au vrut să stea de vorbă cu ea. Cu toate acestea ea a câștigat cazul și a mers la conac să ia copiii.

Copiii s-au despărțit cu greu de bunicii și de mătușa lor căruia îi spuneau mamă.
Bunicul lor le-a promis că va face tot posibilul și îi va aduce înapoi. După ce au plecat, Yakup l-a chemat la el pe Ali, nepotul lui și i-a dat permisiunea să se căsătorească cu Bedriye.
‌Can, copilul cel mic al lui Gulperi s-a bucurat că merg la Istanbul și vor sta împreună cu mama lor dar Hasan, fratele lui mai mare și Bedriye au încercat să-l țină la distanță de mama lor pe tot parcursul drumului și nu l-au lăsat să vorbească cu ea.

Gulperi i-a dus în micul ei apartament iar copiii când au văzut în ce condiții este acel loc i-au adus tot felul de jigniri și i-au spus că ei nu vor sta niciodată acolo. Au ieșit afară și s-au așezat pe o bancă.
Tocmai atunci a apărut Ali și i-a zis lui Bedriye că bunicul ei i-a dat permisiunea să se căsătorească cu ea. Gulperi a încercat să o oprească dar Bedriye i-a  zis că preferă să meargă cu el decât să rămână cu ea. A urcat în mașină și au plecat iar Gulperi a rămas plângând.

Obțineți actualizări în timp real direct pe dispozitivul dvs., abonați-vă acum.