Gulperi – episodul 18 (rezumat)

4,458

Eyup l-a provocat pe Kadir să se bată cu el în mijlocul străzii în văzul oamenilor care treceau pe acolo apoi s-a înjunghiat. Hasan era în apropiere și i-a văzut certându-se. Eyup l-a întrebat pe Kadir cum a putut să-i facă asta iar Hasan a crezut că el l-a rănit. Kadir a chemat șocat ambulanța apoi a fost arestat. Declarația lui nu a fost credibilă și a fost reținut la secție până următoarea zi când urma ca judecătorul să decidă dacă va fi dus la închisoare sau va fi cercetat în libertate.

Eyup a scăpat cu bine în urma operației. Hasan a mers la poliție și a mințit că l-a văzut pe Kadir când l-a înjunghiat. Gulperi a trebuit să îl însoțească pentru că era minor și acolo a aflat de la Kadir că Eyup s-a rănit singur. După aceea Gulperi i-a zis lui Hasan să spună adevărul și să nu îi distrugă viața lui Kadir doar pentru că vrea să îi dea dreptate tatălui său dar Hasan a refuzat să își schimbe declarația.

Hasan s-a întâlnit cu Artemis ca să îi spună ce s-a întâmplat. Artemis nu a crezut că tatăl ei era vinovat și a mers să îl vadă la secția de poliție. Kadir i-a spus să nu se îngrijoreze și i-a promis că în curând va fi eliberat apoi Artemis l-a auzit vorbind cu Barkin că trebuie să găsească neapărat un martor sau o înregistrare video care să dovedească faptul că era nevinovat. Artemis s-a gândit să posteze un anunț pe internet în care să întrebe dacă a văzut sau a filmat cineva întâmplarea. Anunțul s-a răspândit repede și Artemis a fost contactată de o persoană care susținea că a filmat totul dar i-a cerut bani în schimbul video-ului. Artemis a reușit să scoată banii de pe cardul mamei sale apoi a așteptat să i se spună unde vor face schimbul.

Eyup a plecat din spital în aceeași zi și le-a spus copiiilor să îl ducă acasă la Gulperi. Ea nu a putut să îl scoată afară fiindcă familia lui s-a întors în Taskinan pentru câteva zile și nu avea cine să îl îngrijească dar i-a spus să nu își imagineze că se vor împăca pentru că știe că s-a rănit singur.
Seara, Gulperi l-a vizitat din nou pe Kadir cu ajutorul unui polițist și i-a spus că a aflat de la Cabbar ce a făcut Eyup și că îi era teamă că copiii ei sunt în primejdie. Kadir i-a promis că va face tot posibilul să găsească documente doveditoare pentru a putea să deschidă un proces în țară. Înainte ca ea să plece, Kadir a cerut-o în căsătorie.

Hasan a urmărit-o pe Gulperi și a așteptat-o în fața secției de poliție iar când a ieșit a întrebat-o de ce îl crede pe Kadir. Gulperi i-a arătat rănile care i le-a făcut Eyup și Hasan a înțeles că de aceea nu s-a recăsătorit cu el. Când s-au întors acasă, Hasan l-a amenințat pe Eyup apoi a sunat-o pe bunica lui și i-a spus să se întoarcă în oraș cât mai repede ca să îl ducă la ea.
Gulperi i-a spus lui Eyup că a aflat de la Cabbar de ce a fost închis. El a încercat să nege dar a apărut Hasan și nu au mai continuat discuția.

Când Hasan și Gulperi au fost plecați, Can s-a așezat lângă Eyup ca să-i citească o carte și fără să-și dea seama, l-a lovit la operație. Eyup i-a spus să se ridice dar el nu l-a auzit apoi Eyup l-a împins furios și copilul s-a lovit. Fiind speriat și necăjit, nu a spus nimănui.

Hasan a început să se întrebe dacă Eyup chiar s-a înjunghiat singur și a regretat că a mințit în declarație. I-a cerut sfatul lui Seyit iar el i-a spus că va înțelege singur care e adevărul numai când îl va accepta.
Eyup a aranjat ca un martor mincinos să declare că l-a văzut pe Kadir când l-a înjunghiat. În urma declarației lui, Kadir a fost dus la închisoare. Înainte de a pleca, Gulperi i-a dat un bilet cu răspunsul ei.
Artemis s-a întâlnit cu tipul care susținea că are un video care dovedește că tatăl ei e nevinovat și el a răpit-o. Hasan a văzut când a forțat-o să intre în mașină.

Obțineți actualizări în timp real direct pe dispozitivul dvs., abonați-vă acum.