Gulperi – episodul 17 (rezumat)

4,805

Kadir a întrerupt cununia civilă și l-a chemat pe Eyup să discute amândoi afară. Când a început să enumere numele persoanelor pe care le-a ucis, Eyup s-a ridicat panicat de la masă și a mers să vorbească cu el în altă încăpere. Kadir i-a spus că familia lui trebuie să știe ce a făcut însă Eyup nu era foarte îngrijorat deoarece și-a dat seama că nu avea dovezi. Gülperi a mers după ei și a auzit doar o parte din discuția lor.
Kadir i-a spus să îl întrebe pe Eyup ce a făcut apoi a plecat. Eyup a bruscat-o și aproape i-a rupt brațul iar ea s-a întors cu el în sala de nuntă dar când a fost întrebată dacă acceptă să se căsătorească, a spus nu.

Când s-au întors acasă, copiii așteptau revoltați o explicație de la părinții lor. Eyup le-a spus că Kadir o iubește pe Gulperi din tinerețe și acum l-a implorat să nu se căsătorească cu ea. Gulperi nu l-a crezut, Hasan nu știa ce să creadă iar Bedryie era supărată pe mama ei pentru că a anulat nunta din vina lui Kadir. Gulperi i-a zis lui Eyup că ar fi bine dacă el ar sta la familia lui o perioadă. Bedryie și Hasan au plecat cu Eyup dar Can a rămas cu Gulperi și s-a bucurat că nu s-a căsătorit cu tatăl lui pentru că se temea de el.

Gulperi a mers la Kadir să îl întrebe ce a făcut Eyup dar el nu i-a spus fiindcă nu a vrut să afle de la el. Kadir a observat că era rănită la braț și și-a dat seama că Eyup i-a făcut acele răni. L-a căutat acasă la părinții lui, l-a amenințat ca să nu o mai lovească și i-a dat timp până a doua zi dimineața să spună familiei pentru ce a fost închis și cum l-a trădat în trecut. În urmă cu 20 de ani, când Eyup se pregătea să plece în armată în orașul în care locuia Gulperi, Kadir l-a rugat să o caute și să îi dea o scrisoare de la el fiindcă au pierdut legătura din cauza tatălui ei. Eyup a găsit-o pe Gulperi dar s-a îndrăgostit de ea și nu i-a dat scrisoarea. Abia după ce s-au căsătorit, Kadir a aflat de trădarea lui. Serdar a auzit toate acestea.

Hasan și-a dat seama că tatăl lui a mințit și s-a hotărât să afle ce știa Kadir despre el fiindcă se temea că întoarcerea lui le va aduce necazuri. A mers la Seyit și i-a povestit totul iar el s-a oferit să cerceteze ce a fost între Kadir și Eyup în trecut și ce a făcut Eyup în ultimii ani dar Hasan i-a zis că întâi va încerca să afle singur. După aceea Hasan a mers la Kadir și l-a întrebat de ce a întrerupt nunta iar Kadir i-a zis că tatăl lui le va povesti mâine dimineață. Hasan a observat că pe biroul lui Kadir era un dosar cu informații despre Eyup. Seara a intrat în biroul lui cu ajutorul lui Artemis ca să caute acel dosar dar Kadir se aștepta să facă asta și l-a ascuns.

Între timp, Eyup se gândea cum să facă rost de o sumă mare de bani pentru a putea să plece din țară cu Gulperi și cu copiii. Mama lui i-a promis că va vinde un teren din Taskinan iar cu banii aceia Eyup planuia să joace jocuri de noroc ca să câștige mai mulți.
Fatma și Kader au aflat că soția lui Ejder era însărcinată și erau foarte bucuroase. Eyup s-a întâlnit cu Seyma să o întrebe dacă copilul ei va avea dreptul la moștenire în condițiile în care Ejder și soția lui au făcut doar cununia religioasă.

A doua zi dimineața, Kadir i-a promis lui Gulperi că nu va renunța la ea și îi va demonstra că pot să fie împreună în ciuda tuturor obstacolelor deoarece și-a dat seama că îl iubește și că de aceea nu s-a căsătorit cu Eyup.
Mai târziu, Eyup a mers la Kadir să vadă ce dovezi avea împotriva lui. Kadir nu a reușit să găsească documente doveditoare dar a întocmit un dosar fals și i-a spus că după ce traduce ultimele pagini, îi va da dosarul lui Gulperi. Kadir spera că astfel îl va constrânge pe Eyup să-i spună lui Gulperi de ce a fost închis. Văzând că nu are scăpare, Eyup l-a provocat pe Kadir să îl bată și când au atras atenția trecătorilor de pe stradă, s-a înjunghiat. Intenția lui era să îl învinuiască pe Kadir.
Gulperi a aflat de la Cabbar că Eyup a încercat să jefuiască familia care l-a ajutat când a trecut granița și după ce l-au prins, i-a ucis și a fost condamnat pe viață dar a evadat.

Obțineți actualizări în timp real direct pe dispozitivul dvs., abonați-vă acum.