Seda Turkmen (Tuba din serialul turcesc “Aripi frânte”) Biografie

402

Este o actriță turcă de teatru, televiziune și film, născută la data de 9 ianuarie 1987 în Izmir, Turcia.
Sora ei mai mare, Selin Turkmen, este actriță de teatru.

A absolvit Universitatea Dokuz Eylul, Departamentul de Teatru.
În timpul liceului a studiat vioara.
A debutat în televiziune în 2009 cu serialul TV “Papatyam”.

Și-a câștigat faima cu serialul Fatih Harbiye în 2013.
A jucat în multe filme și seriale de mare succes.

Este câștigătoarea premiului pentru cea mai buna actriță în rol secundar la Premiile pentru Actori de Teatru și Cinema Sadri Alisik (2017).
În 2020 a primit premiul pentru cea mai bună actriță în rol secundar la Festivalul de Film Adana.

Este o fire veselă, plină de viață, mereu zâmbitoare.
În timpul liber îi place să citească, să cânte la vioară, să petreacă timp cu prietenii, îi place mersul cu bicicleta.

Seda Turkmen a fost căsătorită cu Bora Akkas ( 2017) iar în 2019 au divorțat.

Filmografie:
2021 – 50M2
2020 – Mavzer
2020 – Konuşma
2020 – Tövbeler Olsun
2019 – Benim Tatlı Yalanım (Burcu Eren)
2019 – Aslı Gibidir
2018 – Kelebekler
2017 – Poyraz Karayel: Küresel Sermaye (Ajan)
2017 – Kanatsız Kuşlar (Tuba)
2016 – Hayatımın Aşkı (Sema)
2016 – Sahipli (Hülya)
2015 – Yeni Hayat
2015 – Mutlu Ol Yeter (Ayşe)
2015 – Eğlendirme Dairesi
2013-2014 – Fatih Harbiye (Fahriye)
2012 – Annem Uyurken (Derya)
2009-2010 – Papatyam (Arzu)

Obțineți actualizări în timp real direct pe dispozitivul dvs., abonați-vă acum.