Biografie Ozcan Deniz

2,021

Este actor, muzician, scriitor și regizor turc născut în anul 1972 în Ankara într-un cartier sărac de periferie. A crescut în Aydyn, un orășel de pe malul marii Egee. La varsta de 12 ani Ozcan lucra într-o fabrică împreună cu fratele sau.
După ce a cântat la o nuntă, o formație i-a propus să meargă să cânte cu ei, obținând de la un singur cântec salariul lui pe care îl câștiga la fabrică într-o luna. La 13 ani cânta la concerte în localitatea Izmir fără ca părinții lui să știe.

Din dorința de afirmare și de a cânta pe o scenă adevărată, Deniz pleacă în Antalya, câștigându-și singur existența, iar la 17 ani ajunge în Istanbul. Apoi pleacă în Germania, unde devine cel mai cunoscut artist turc și unde își perfecționează studiile. Primul album l-a lansat în 1992, iar după trei ani s-a întors în Turcia, unde a mai lansat un album. A evoluat pe scenele din Turcia, Germania, Rusia, Franța.

După ce a urmat serviciul militar timp de 3 ani, perioadă în care și-a luat o pauză în cariera muzicală, a debutat în cinematografie, făcându-şi apariția în mai multe seriale, emisiuni Tv, iar mai târziu s-a remarcat ca regizor de film.

Ozcan s-a implicat în diverse proiecte de responsabilitate socială, cum ar fi Crucea Roșie.

În 2018 s-a căsătorit cu Feyza Aktan, care este cu 20 de ani mai tânără decât el.

Obțineți actualizări în timp real direct pe dispozitivul dvs., abonați-vă acum.