Interviu cu actrița Cansu Dere în care vorbește despre serialul Infidelul

510

Să începem conversația cu “Infidelul”. Serialul este adaptat după producția BBC Doctor Foster. Ce părere ai despre proiect? Ai urmărit originalul?
Vizionarea originalului unui proiect care va fi o adaptare în diferite țări precum a noastră poate avea uneori consecințe negative pentru mine. La urma urmei, o adaptare reflectă condițiile, percepțiile despre viață, stilurile de viață și obiceiurile culturale stabilite ale țării și societății în care este publicată. De aceea am ales să citesc mai întâi scenariul. Nu am vrut să am un sentiment pozitiv sau negativ, o părere. După ce am citit scenariul, am urmărit originalul. 
Scenariul m-a impresionat foarte mult. Kemal Hamamcıoğlu și Dilara Pamuk au făcut o treabă grozavă. Există sentimente foarte reale despre a înșela și a fi înșelat. De asemenea, a fost impresionant că acest lucru nu a fost explicat doar în cadrul relației bărbat-femeie, ci pe baza sentimentului de încredere, care este o nevoie umană de bază.

Publicul o vede pe Asya ca pe o femeie puternică, cum ne-ai descrie-o nouă? Cum te-ai pregătit pentru rol?
Am primit un personaj original, bine studiat, bine construit, care a fost inspirat din experiențele multor femei. Atunci când zona de încredere a unei persoane este distrusă brusc, acest lucru o poate determina să facă lucruri pe care a spus că nu le va face niciodată, să devină agresivă. Asya realizează multe lucruri pe care femeile care au trăit povești similare nu le pot face.  Regizoarea mea, Neslihan Yeşilyurt, a contribuit foarte mult la modelare.
După cum ai spus, Asya este o femeie puternică. Ca medic, viața ei se bazează pe primul diagnostic și apoi pe acțiune. Nu este niciodată impulsivă. Are o capacitate foarte puternică de a-și controla emoțiile. Un alt lucru prețios pentru mine este sublinierea elegantă a cât de important este pentru o femeie să aibă libertate economică.

În Infidelul joci o femeie înșelată care caută răzbunare. Ce ai face dacă ai fi înșelată? Ai prefera să te răzbuni sau să pleci în liniște?
La fel ca multe persoane, trădarea nu este o situație pe care să nu o fi trăit. La fel ca dragostea, și răzbunarea, ranchiuna, ura sunt sentimente foarte puternice. Nu cred că este necesar să mai avem sentimente puternice pentru cineva care a trădat. Ceea ce am simțit înainte față de acea persoană își pierde oricum sensul. Prin urmare, când îți dai seama cum este de fapt o persoană, ce să faci? Îți continui viața. Eu cred că acolo unde sunt oameni, există răul și urâțenia, precum și binele, și accept asta de la început. Nu sunt niciodată surprinsă încât să îmi spun: „Nu-mi vine să cred că face asta”. Minciuna este o trăsătură atât de urâtă, nu vreau să am un mincinos în viața mea. De fapt, cu cât iese mai repede din viața mea, cu atât mai bine, după părerea mea. Nu există nicio regulă că iubirea, prietenia sau căsnicia va dura pentru totdeauna. Desigur, ar fi frumos, dar când trebuie să se termine, este necesar să ne luăm rămas bun. Altfel, nu am văzut niciodată un rezultat bun.

Înseli?
Nu este posibil să fiu atrasă de mai multe persoane în același timp, să mă îndrăgostesc. Sunt greu de influențat. Din acest motiv, este puțin probabil să am aceste sentimente simultan față de diferiți oameni.
Nu-mi place minciuna, care este inclusă într-o astfel de situație, și mi se pare obositoare. Deci, înșelarea nu este ceva ce pot face din punct de vedere tehnic. Pot să promit că nu voi minți, nu voi înșela; dar nu pot garanta că voi iubi mereu, că voi fi mereu în viața celui din fața mea.

Te-am urmărit în nenumărate seriale și filme frumoase. Există un personaj sau un proiect care ocupă un loc special pentru tine?
Fiecare are locul lui. Eysan din Ezel este specială pentru mine. A fost foarte greu să-mi iau rămas bun de la personajul Nevra pe care l-am jucat în Şahsiyet. Mi-aș fi dorit să dureze mai mult. Desigur, Asya este diferită, cu un pas înaintea celorlalte pentru că suntem încă împreună. Mă fascinează capacitatea ei analitică, capacitatea ei de a-și controla emoțiile, pe care nu prea le am, și acțiunile ei planificate.

Cum decizi dacă participi la un proiect? Ai pe cineva special pe care îl consulți?
Întotdeauna iau propriile mele decizii cu privire la viața mea. Așa e de când eram copil. De aceea s-a spus întotdeauna despre mine că sunt încăpățânată. Desigur, există oameni ale căror păreri le apreciez. Gândurile managerului și prietenei meu Ebru și ale celei mai bune prietene ale mele Deniz sunt importante pentru mine. Întotdeauna vorbim și discutăm, dar decizia finală o iau singură. Pentru că oamenii sunt responsabili pentru consecințele propriilor decizii. Responsabilitatea ar trebui să fie a mea. La urma urmei, nu există un rezultat bun pentru fiecare decizie, nimeni nu ar trebui să fie acuzat pentru rezultatele proaste, cel mai bun lucru este să iei propria decizie.

Care sunt cele mai bune și mai dificile aspecte ale actoriei și reputația care vine odată cu aceasta?
E frumos să fii iubită și apreciată. Desigur, există uneori părți provocatoare. Să simți că libertatea ta este restricționată, cum ar fi să se spună povești neadevărate despre tine la știri. Dar nu este ceva de care mă plâng mereu. Oricum nu sunt o persoană care să se plângă prea mult în viață. Fiecare viață are dificultățile ei, precum și frumusețile ei. În plus, așa mi se întâmplă de atât de mult timp… Așa am crescut. Sunt obișnuită cu posibilitatea de a fi fotografiată în orice moment, ochi privindu-mă, să se vorbească despre mine, bine sau rău. Ceea ce mă face să mă simt rău este să mă întâlnesc cu prietenii jurnaliști în momente proaste. Uneori pot fi obosită sau morocănoasă ca toți ceilalți, nu vreau să discut, să răspund la întrebări. S-a întâmplat recent, de exemplu, doar am salutat și am plecat.

Cum ai descrie stilul tău?
Confortabil, simplu și departe de orice exces.

Care este cea mai prețioasă piesă din garderoba ta pentru tine?
O combinație de blugi, tricouri și adidași care nu mă obosește niciodată. Îmi plac și jachetele mele.

Ce dietă și rutină de exerciții fizice ai?
În mod normal, mănânc o dietă echilibrată și regulată. Consum totul cu moderație. Când nu lucram, făceam sport cel puțin trei zile pe săptămână, dar, din păcate, nu am o asemenea oportunitate zilele acestea.

Lasă-mă să te întreb despre obiceiurile tale de îngrijire. Cum ai grijă de tenul tău?
Îngrijesc tenul în mod regulat. Eu nu fac nimic special. Mă spăl pe față și aplic crema.

Dar sufletul tău? Ce este bun pentru tine, ce este calmant?
Timpul pe care îl petrec cu animalele este foarte bun. De asemenea, îmi place să fiu în natură. Mi-e bine să fiu departe de agitație și aproape de oxigen.

Obțineți actualizări în timp real direct pe dispozitivul dvs., abonați-vă acum.