Doctorul Minune episodul 3 (rezumat)

0 2,858

Ali se trezește fericit în noua lui casă și îl sună pe Adil să îi spună că și-a găsit o locuință.
Când ajunge la spital, Adil îi spune că trebuie să își îmbunătățească abilitățile de comunicare și să încerce să îi asculte și să îi înțeleagă pe pacienți. Îi cere cheile de la apartament ca să îi ducă lucrurile și îl asigură că totul va fi aranjat ca în vechea lui casă.
Prima pacientă este o femeie însărcinată care are o tumoare și suferă și de o boală de inimă. Ferman o sfătuiește să întrerupă sarcina dar Ali intervine și îi spune că există o posibilitate să îi salveze și pe ea și pe copil. Ferman îl cheamă afară și îi spune că știa și el lucrul acesta dar este o operație mult prea riscantă.
Nazli îl susține pe Ali iar Ferman le spune că va lua o decizie după ce va studia bine cazul însă pe Ali îl trimite la alt pacient cu Demir. Mai târziu se decide să o opereze pentru a îndepărta tumoarea, în ciuda faptului că tatăl și soțul ei se opun, de teamă că o vor pierde și amenință că vor da în judecată spitalul. Tatăl fetei este revoltat când îl vede pe Ali și îl întreabă pe Ferman dacă este retardat și ce caută în spital. Pentru prima dată, Ferman îl apără pe Ali și îi spune omului că nu îi permite să îi vorbească astfel.
Când face operația, îl cheamă și pe el să îl asiste însă pacienta face infarct și trebuie să se oprească înainte de a începe. Când se trezește, ea insistă să încerce din nou dar Ferman refuză fiindcă e imposibil să supraviețuiască.

Ali și Demir se ocupă de un pacient care a suferit al 3-lea infarct. Ali îi spune conform statisticilor ce șanse de supraviețuire are în urma operației pe care i-o vor face dar ca să nu îl sperie, îi spune procentajul cel mai bun.
Bărbatul fuge din salon după ce pleacă ei. Ali îl caută în tot spitalul iar Nazli îl ajută pe ascuns, ca să nu afle Ferman fiindcă din nou i-a interzis să îl ajute. Ali este plăcut impresionat că ea îl ajută mereu.
Îl găsește pe pacient dar deși se străduiește din răsputeri să îl convingă să se opereze, ascultându-l și comunicând bine cu el după cum i-a cerut Adil, bărbatul refuză operația fiindcă nu mai vrea să trăiască și în scurt timp moare.
Ali este devastat. Seara acasă, întoarce tot apartamentul cu susul în jos, căutând o șurubelniță. Adil este anunțat de portar și merge imediat la el. Îl calmează și când îl întreabă de ce caută șurubelnița, el îi spune că vrea să repare robinetul, pentru că picură și zgomotul pe care îl face e diferit de cel de la orfelinat. Adil îi reglează robinetul si rămâne cu el toată noaptea. El înțelege de ce este de fapt supărat și îi explică că nu poate să salveze pe toată lumea.

Următoarea zi, Kivilcim îi zice lui Ali că nimeni nu îl vrea în spital și că nici pacienții sau familiile lor nu vor un medic autist. Ali se întristează foarte mult dar când merge să o vadă pe pacienta însărcinată, vine cu o idee strălucită pentru a-i salva pe ea și pe copil.
Operația este un succes iar Ferman îl laudă că a făcut o treabă foarte bună, lucru care îl face fericit. Tatăl pacientei își cere scuze de la el pentru că l-a insultat și îi mulțumesc cu toții.

Adil a observat că Nazli se înțelege bine cu Ali și o roagă să îl mai viziteze ca să nu se simtă singur.
Seara, Nazli îl invită pe Ali la ea la cină și gătesc împreună. Din nou surprins și plăcut impresionat, Ali îi mulțumește și îi spune că de obicei oamenii nu îl vor în preajma lor. Nazli îi spune că ei greșesc și că ea se bucură că sunt vecini și prieteni.
După ce pleacă Ali, Nazli îl sună pe Adil și îi spune că au luat masa împreună și să nu își facă griji, că se mai ocupă ea de Ali pentru el.
Ali aude conversația lor din balcon și crede că Nazli este drăguță cu el doar pentru că a rugat-o Adil.

Obțineți actualizări în timp real direct pe dispozitivul dvs., abonați-vă acum.