Doctorul minune episodul 38 (rezumat) Ali trebuie sa-i reaminteasca lui Nazli ca are autism

0 4,449

După ce a plecat tatăl ei, Nazli îl sună pe Ali și îi spune că are nevoie de el. Ali merge imediat la ea. Nazli nu vrea să stea în casă și merg să se plimbe. Ea ar vrea să facă o nebunie care o va ajuta să se simtă mai bine, să cânte fără să îi pese de cei din jur și îi cere să o acompanieze. Ali e foarte anxios când vede că oamenii de pe stradă râd de ea. Stresul îl copleșește și îi strigă să se oprească din cântat. Ea îi zice că pentru o clipă s-a gândit că e altcineva. Il ia de mână și pornesc spre casă. După un timp Ali, care deja era foarte bulversat îi zice că nu poate să o țină de mână, să meargă și să o și asculte în același timp. Nazli se supără pe el. A doua zi îi reproșează că nu a încercat suficient și insinuează că simptomele pe care le are ca persoană cu autism sunt alegerea lui.
Întreaga zi este distantă față de el. Pe deasupra, toți apropiații lui parcă se îndepărtează de el și se simte încolțit din toate părțile. După un timp, Nazli îi trimite un mesaj în care îi spune că s-a întristat pentru că nu a putut să fie alături de ea când a avut nevoie de el și că are nevoie de timp.

Ferda are o pacientă, o femeie care este cam în aceeași situație ca Adil, și-a alungat fiica și ulterior a înlocuit-o cu o fată străină. Ambele fete merg la ea iar fiica biologică suferă mult la fel ca Ferda.
Ali îi spune lui Adil că situația aceasta o afectează pe Ferda și îl sfătuiește să vorbească cu ea. Adil o vizitează la spital și îi spune că după ce pleacă de la serviciu, vrea să petreacă timp împreună ca tată și fiică. Ferda se bucură fiindcă până acum el părea să fie preocupat doar de Ali și de Selvi.
Pe când să stabilească împreună unde vor merge, Ali îl sună insistent pe Adil, până când Adil îl roagă să nu îl mai deranjeze dacă nu este urgent. Ferda se supără că Ali intervine mereu între ei și pleacă. Până la urmă, Adil o convinge pe Ferda că ea i-a lipsit întotdeauna, iar Ali nu i-a luat locul și o împacă și pe pacientă cu fiica ei.

Un tânăr fotbalist celebru ajunge la spital după ce s-a rănit grav în timpul antrenamentului.
Doctorul clubului care îl însoțește se amestecă în toate iar familia fotbalistului pare interesată doar de banii pe care îi aduce acasă.
Ali își dă seama că tânărul s-a accidentat intenționat ca să își pună capăt carierei de fotbalist și le spune familiei și medicului. Când pacientul își revine, îl întreabă dacă este adevărat dar el nu recunoaște. Atunci medicul clubului îl amenință pe Tanju că va face mari probleme spitalului dacă nu îl retrage pe Ali de la operația lui.
Tanju nu are de ales și îi dă alt pacient lui Ali.
Până la urmă, fotbalistul recunoaște că s-a accidentat intenționat dar Ferman discută cu el și îl ajută să își amintească de pasiunea lui pentru fotbal pe care a pierdut-o din cauza părților neplăcute pe care le implică cariera de fotbalist.
Demir aude discuția lor și luând sfatul în dreptul lui, realizează că lui îi place să se ocupe de firma tatălui său chiar dacă până acum credea că o face doar din obligație.

Seara, grupul de la spital merge la un bar. Acelya îi spune lui Ali că Nazli își dorește să meargă și el. Ali merge acolo și o ia de mână pe Nazli și îi spune că este hotărât ca orice ar fi, să nu îi lase mâna toată seara. Apare Ferman și îi spune că trebuie să învețe odată ce și când să vorbească cu pacienții și familiile. După Ferman, Doruk care și-a dat seama că Ali l-a văzut când a luat medicamente din farmacie, se așează lângă el la masă și îl amenință ca să nu spună nimănui. Ca să îi facă rău, îi pune mâna pe umăr știind că îl deranjează. Ali se abține să nu facă o criză și să nu plece de lângă Nazli însă muzica tare, zgomotul și agitația, mirosul florilor de pe masă, îl copleșesc. Nu mai rezistă și pleacă. Nazli merge după el iar Ali îi spune cât a suferit de fiecare dată când a ieșit cu prietenii în oraș și că se teme când o atinge pe ea. Deși întotdeauna i-a fost foarte greu să reziste și să nu facă o criză, s-a străduit fiindcă altfel prietenii l-ar exclude din cercul lor sau ea s-ar supăra și s-ar îndepărta. Îi zice că el nu suferă de o boală care să treacă cum cred ei, ci suferă de autism iar asta nu va trece niciodată.

Obțineți actualizări în timp real direct pe dispozitivul dvs., abonați-vă acum.