Doctorul Minune Episoadele 72,73 (rezumat)

5,082

Ali merge la Nazli cu o pernă în mână și îi spune că vrea să se obișnuiască treptat să doarmă împreună cu ea. În prima seară își pune un aparat de monitorizat funcțiile vitale dar următoarea zi urmează sfatul lui Selvi și renunță la el.

O ambulanță ajunge la spital. Când Ferman, Nazli și Muhsin deschid ușa, un bărbat îi atacă și îl mușcă pe Ferman de braț. I-a mușcat și pe cei doi paramedici și amândoi sunt în stare gravă.
Muhsin își dă seama că are rabie dar nimeni nu înțelege de ce fiindcă nu a fost mușcat de un animal. Mai târziu Doruk descoperă că a luat-o în urma unui transplant.
Ferman și ceilalți sunt vaccinați dar pacientul moare pe măsură ce boala progresează.
Beliz este îngrijorată pentru Ferman și după ce el o asigură că nu este în pericol, ea îi propune să se căsătorească iar el acceptă.

Doruk s-a hotărât să se opereze dar glonțul este într-un loc foarte dificil de operat și există mari riscuri de a rămâne paralizat sau de a muri.
Îi spune lui Ali că el este singura persoană în care are încredere și îl împuternicește pe el să ia ultima decizie.
Pe de altă parte, Doruk îl încurajează în legătură cu relația cu Nazli spunându-i că e sigur că va reuși orice își propune iar la finalul episodului, Ali și Nazli petrec prima noapte împreună.

Gulin este supărată că Gunes a primit un rol într-un serial și se mută în alt oraș pentru trei ani.
Muhsin se bucură că se va despărți de iubitul ei și o invită la cofetărie să o înveselească.

Doruk nu vrea să își anunțe familia că se operează și le spune colegilor săi că nu se teme și că nu are nimic de pierdut.
Atunci Vuslat îi vorbește despre lucrurile pe care le va pierde, încercând să îl convingă să nu stea singur în seara dinaintea operației ci să vorbească cu familia, amicii sau chiar cu ea. După discuția lor, Doruk merge la o ultimă plimbare cu motocicleta și face accident. Glonțul se deplasează și are dureri mari iar colegii săi îl bagă în comă indusă. Vuslat se învinovățește și nu pleacă nici o clipă de lângă el.
Cu ajutorul ei, Ali găsește o modalitate prin care îi scoate glonțul fără complicații împreună cu Muhsin iar procedura a fost posibilă datorită faptului că a făcut accidentul.
Ali își dă seama că Muhsin a avut dreptate că au mai multe șanse de reușită dacă sunt o echipă.

O pacientă care a fost refuzată de mai multe spitale mari fiindcă nu își permite spitalizarea dar și pentru că are slabe șanse de supraviețuire, ajunge la spitalul Berhayat. Ferman vrea să o trateze dar Beliz, Vuslat și Muhsin refuză fiindcă nu vor să scadă procentajul spitalului.
Lui Ferman îi este milă de ea și de familia ei și o operează pe ascuns împreună cu Nazli și cu Selvi. Când Muhsin află, merge și îl ceartă în timp ce se află în operație.
Deși femeia nu supraviețuiește, soțul ei îi mulțumește lui Ferman că a încercat și că nu i-a scos afară ca alți medici.
Ferman își dă demisia, spunând că nu mai vrea să lucreze într-un sistem în care procentajul de reușită este prioritar iar cei care au bani sunt tratați și ceilalți sunt lăsați să moară.
După aceea merge și îl anunță pe Ali că a demisionat și îi propune să plece și el și să înceapă împreună de la zero.
Tanju merge într-un suflet la Beliz și la Vuslat și le spune că are nevoie de Ferman să îl ajute pentru că fiica lui este pe moarte.

Obțineți actualizări în timp real direct pe dispozitivul dvs., abonați-vă acum.