Instagram anunță o funcție pentru a limita utilizarea de către adolescenți

572

Instagram a lansat o campanie pentru a introduce instrumente cheie de siguranță și pentru a combate conținutul toxic. Pentru a încerca să protejeze adolescenții, compania a anunțat o nouă funcție de control parental.

În martie 2022, Instagram va lansa un instrument pentru părinții care doresc să stabilească limite pentru tinerii de pe rețeaua de socializare. Aceștia vor putea să vadă timpul petrecut de copiii lor pe Instagram, să stabilească o limită de timp și chiar să primească notificări în cazul în care raportează vreun utilizator.

Mai multă siguranță pentru adolescenți
Dezvăluirea a fost făcută de șeful Instagram, Adam Mosseri. Comandantul rețelei de socializare a mai spus că firma dezvoltă un nou centru de educație online pentru ca părinții și tutorii copiilor să învețe mai multe despre utilizarea rețelelor de socializare.

“În fiecare zi văd impactul pozitiv pe care Instagram îl are pentru tinerii de pretutindeni. Sunt mândru că platforma noastră este un loc în care adolescenții pot petrece timp cu oamenii la care țin, își pot explora interesele și pot descoperi cine sunt. Vom continua să facem cercetări, să ne consultăm cu experți și să testăm noi concepte pentru a servi mai bine adolescenții”, a declarat Mosseri.

De asemenea, a fost dezvăluit un nou instrument care împiedică oamenii să eticheteze sau să menționeze adolescenți care nu îi urmăresc. Recomandările pentru căutări, hashtag-uri, conturi, printre alte sugestii pentru tineri vor fi limitate pentru a evita conținutul dăunător.

O altă funcție nouă anunțată este Take a Break (ia o pauză), care vă permite să activați o limită de utilizare pe Instagram. Puteți seta memento-uri de 10, 20 sau 30 de minute pentru a face pauze în utilizarea platformei. Deocamdată, funcția este disponibilă doar în Statele Unite, Regatul Unit, Irlanda, Canada, Noua Zeelandă și Australia – și alte țări ar trebui să primească actualizarea în 2022.

Obțineți actualizări în timp real direct pe dispozitivul dvs., abonați-vă acum.